От ежедневието на един агент

.

Рутинна част от досието ми, която поствам не за друго, ами за да визуализирам един въпрос, който си задавам от известно време, касаещ ‚децата‘ на агентите и засягащ съвестта им. Защото такива помяри от рода на „Димов“ са се надпреварвали, кой, какво, повече да „снесе“ за мен и не е нещо особено, като донос.

dimov310

.
Чрез двойно кликване на снимката, можете да я увеличите.

dimov210
.

dimov110

.

.
Въпросния агент „Димов“ (известно ми е истинското му име) има дъщеря съвсем малко по-възрастна от мен, която на времето направи кариера благодарение на „връзките“ на баща си.

Предполагам, че тя все още няма представа за агентурното му минало, но все си задавам въпроса: защо тази жена или други като нея, не си зададат въпроса: „от къде родителите им са имали такова покровителство преди 10-ти, след като са заемали съвсем невзрачни длъжности“?

Може би ги е страх да си зададат този въпрос, защото отговора идва някак си непринудено жестоко…

.

6 Gedanken zu „От ежедневието на един агент

  1. „Майката държи много синът й да отиде при нея на постоянно местожителство. В това отношение същата му влияе отрицаелно.“

    а ченгетата, разделяли семейства, влияели на хората положително… че иска ли се да си убеден антикомунист, за да се отвратиш от тези…

    децата знаят много повече, отколкото родителите им си мислят, но поради полученото възпитание едва ли имат угризения за „скромната длъжност на бащите си: „ми такива бяха времената, и ние искахме пералня Татрамат от корекома…“, – можеш да чуеш все още от устите им.

    имам роднина в брак с детето на партийно величество от среден мащаб сред най-високата БКП-номенклатура от преди 1989: не има харесваше манталитета, но не се отказваше от „социалните“ придобивки; и не намираше повод за общуване с простосмъртни в истинска мизерия (- отнася се за друг, аз бях само „душеприказчик“) поради липса на „общ език“. това какво е?

  2. Струва ми се, че отрочетата на агентите се делят на два вида:
    Едните, които по всякакъв начин се стремят да избягват разсъждението над подобен въпрос и дебилски си втълпяват (като един вид подтискане на нормалния мисловен процес), че ‚успехите‘ им се дължат на техни лични качества и втори, на които всичко им е ясно и дори съжаляват, че още повече не са „изстискали“ ситуацията в тогавашния момент…

  3. Mnogo dobre si gi use6tal o6te togava – kato ne si bil spokoen okolo Novotela – nali taka ?
    Nali si spomnq6 , 4e v tova vreme go pose6tavaha izklu4itelno hora ot DS i „svitata“ na
    Nasko Samev -se6ta6 se za kakvo govorq …

    Razbira se, 4e sa Vi sledili…

    Za „ka4estvata “ na otro4etata si absolutno prav

    Vzel si pravilnoto Re6enie – Instikta na Maikata e mnogo silen -pobedil te e …

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert