About

Каквото и да напиша за себе си (един икономист, минал 50-те и избягал от комунистическа България, през далечната 1984 год.), ще бъде (без да искам) субективно и затова може би не напълно вярно. Затова, по-добре да оставя другите да ме оценяват…, тъй като така и така съм (до някъде) поляризираща околните, личност. К’во да правя – да се нагаждам, не се научих и това е!

pin4Бих казал само, че зад мен стой един повече от динамичен и изпълнен с всякакви повратности  живот…, но достойнството си никога не съм загубвал или компромиси с него правил.

.

Ето този младеж ДС е смятала за особено опасен, та чак генералите са се занимавали с него.
Заповедта за арестуването ми, парафирана от генерал-лейтенантите Стоянов и Аначков и потвърдена от страшилището на тогавашния режим, биг-босът на ДС, генерал-полковник Григор Шопов

Друга заповед пак за арестуването ми, този път парафирана ЛИЧНО от ген. полк. Григор Шопов.
Явно досието ми му е било настолна книга…

Нещастници! Иска ми се някой от тях да я види сега (снимката) и да разбере, че противно на желанието им, успях да избягам навремето от комунистическа България и се радвам на завидно здраве, до ден днешен! 116

ПП. Това е снимката, която все още  стои (виси)  на досието ми, което е 259 стр., в два тома – Сканирано копие от квитанцията за получаване на досието ми

 


.

.

26 Gedanken zu „About

  1. Kakvoto i da kajej, 6te bade malko …
    Kakvoto drugite kajat … dano sa te razbrali i ozenili pravilno !
    Zatova badi takav, kakavto si ti samiqt …

  2. Стефан,
    не обръщай внимание на това което правят .
    Животът е кратък , те са нещастни, малки ,зловещи човечета и ще се самоизядът сами на края.
    Бъди себе си, никой не ти плаща и в Никакъв случай не трябва да влиза в твоето …Пространство …теб няма да Уча , какви са законите Тук !
    Животът си е само твой …нека ти завиждат , мен лично такова нещо дори няма и да ме учуди …да!
    Бъди себе си … и всичко ще е така , както ти самият си пожелал …Успех ,
    и не забравяй , че имаш приятели!

  3. Chestita Nova Godina,
    zdrave nai-ve4e za teb i horata , koito obi4a6 i teb sa6to, razbira se!

    Dano novata poredna godina vnese red i spokoistvie v otno6eniqta i Lubovta

    Sorry, tuk nqmam kiriliza, s obi4 i priqtelski te pregra6tam ,
    Julia

  4. Здравей Стефчо, липсваш на всички ни с изтриването на профила ти във Фейсбук.:(((
    Бъди жив и здрав и все така усмихнат!!! :)))))))))

  5. Е…
    видя ли сега, срещнахме и състуденти,
    най-после ще уточним , кой къде учил , ял , пил и
     каКво  правил
    хахах, но е … приятно

    Бяха страхотни  години… 😉

  6. След като не сме вече приятели,
    моля да бъдат изтрити всички мой коментари ТУК
    които са направени с най- добри чувства.
    За което
    Благодаря предварително.
    Вдва ли вече някому са нужни.

    • Нямам нужното време и мотивировка да ти издирвам коментарите. Това не е Фейсбук, та да пишеш и да триеш после…
      За да не се налага да триеш, не пиши. Това е моят съвет.

    • Пускам всички нормални коментари. Тези, които са били написани под силно влияние на алкохол, ги спирам.
      Разбира се, всеки ден не актуализирам коментарите, а когато имам време.

      • Не е необходимо да обиждаш,
        нито си бил , нито си видял под какво въздействие са били писани.Аз никога не съм си позволила да обиждам и то публично –  въпрос на възпитание!
        Каквото съм имала съм казвала директно и то само на човека към който се обръщам.

        • Това е последният ти коментар, който публикувам. Нямам намерение блога ми да стане спам-кошче за лични (имагинерни/въображаеми) отношения.
          Забрави веднъж за винаги въобще че съществувам и си избий от главата, че сме били състуденти. Това, че сме учили  сходни специалности, нищо още не говори. Ти си била в по-горен поток (курс) и не сме се засичали въобще. Още повече никой от състудентите ми,  не се сеща за теб…

  7. Поздравления за чудесния блог! И пожелания за много искрени по-читатели и последователи!

  8. Наистина добър блог,с доста информация за зверствата на мръсните комуноиди,които и днес необезпокоявано продължават да мачкат и унищожават българският народ,нищо че днес не го правят с тояги..същите гадове са си,както и бащите и дядовците им.
    Поздрави за позицията,но за да не изпадам в многословие,ще опитам да бъда максимално кратък,за нещо което ми пречи да ви виждам като истински българофил така да се каже.
    Не може да сте хем вярващ православен българин и да ми рекламирате разните там китайски и индийски..щуротии;дзен,прана,и т.н.Това са бесовски учения,с които практикувайки ги освен да си погуби душата,човек нищо друго няма да постигне.
    За сведение може да прочетете книгата“Православието и религията на бъдещето“на йеромонах Серафим Роуз,която от година и нещо е качена и в интернет.Там най-бързо бихте добили представа,за какво иде реч в случаи,че не ви се четат многобройните източници,както и самата Библия..или по-точно Новият Завет.

    Както и ме учуди,че като антикомунист сте били поддръжник или просто свързан със синята коалиция..през 2009-та,поне такава реклама има в нета,а може би и преди това,не знам.Не че има кой знае какво лошо,но явно не знаете,че всички са производни на „партията майка“ и няма как да се надявате на тях,да допринесат нещо добро за България.
    Но това може би е заради това,че млад сте напуснал България и просто не сте имал възможност да се запознаете с ИСТИНАТА за този свят.

    • Да, на изборите през 2009-та подържах Синята коалиция, която в последствие много ме разочарова (човешко е да се греши, още повече като имаш срещу себе си, опитни измамници).
      Веднъж почувствали се пак близо до властта, Командирът и Надка Едикоясивмомента се уляха от интриги, с което тотално ме разочароваха и надали някога пак бих ги подкрепил. Напротив, ще популяриозирам двуличието им.

      • Да,двулични са и още как…двуличието им е най-малкия грях на тези.Командира комунист от класа,вкаран в сдс от самият Луканов…то самото СДС бе измислено от комунистите,но това би трябвало вече и децата да го знаят,не е новина.А за Надка Неински за нея е достатъчен факта,че не е българка,ами е от онзи народ,“самобогоизбралия“се..чиито представители работят срещу България,още от времето на цар Иван-Александър.Да не споменавам,че няма български политик през последните 69 години,който да не е работил за тяхната мръсна,червена секта.(около 89-а само,някои достойни хора се бяха подлъгали,че наистина идва промяна и че с комунизма е свършено,но комунягите ни излъгаха с това театро)
        Но какво да говорим,то с приказки не става.

        • Не, не мога да се съглася с теб по отношение на онзи „самобогоизбралия“ се народ (с определението те цитирам).
          Там има много стойностни и на много качествено ниво хора, а колкото до Надка с нейната не особено висока интелигентност, то нея я разглеждам по-скоро, като изключение, което потвърждава правилото. Мърша навсякъде има. У нас да не е малко?
          Олееее, ние да я докараме до нивото на „самобогоизбралите“ се, ама нещо не ни се отдава. Трите ‚З‘-та са ни обсебили (Злорадство, Злоба и Завист) и извън тях, дъх не ни остават да си поемем.

          Както и да е, дай да сменим темата с някоя по-ведра.

          • Просто не исках да изпадам в конкретика,за това ги сложих всички под общ знаменател.Иначе естествено,че не са еднакви хора като Дейвид Дюк и един Нетаняху например,както и членовете на Натурей карта и ционистите. Като последните са в основата в разрастването и на тези три“З“.
            А колкото до мършата..си повече от прав.Много е,прекалено много,за съжаление.
            Смяна на темата…трудно бих я сменил аз,защото след толкова години,тя се превърна в темата на живота ми така да се каже и само това ми е в главата.

          • Бай Илия, явно мненията ни не се покриват и предлагам тази тема за евреите да я загърбим, защото аз не мога да си отида от блога, а ако още я разнищваме, тя ще стане неудобна за двама ни. Единия ще трябва да си отиде…
            Не ме принуждавай да прибягвам до реструктивни мерки, които не са ми на сърце. Има много други теми, които можем да обсъждаме.

          • Няма никакъв проблем,много добре знам какво ще стане,ако продължим да ги обсъждаме тези теми..аз само ги маркирах,така да се каже.
            Не знам,дали слуайно не си попадал на този форум;
            http://www.demografi.org
            там ми направиха добро впечатление а и мисля,че има някои икономисти от участниците(може би и самият ти да взимаш участие,не знам)мисълта ми бе,че хората на „един акъл“както се казва,е добре ако не да „работят“заедно,то поне да се запознават..така задочно,чрез интернета..да обсъждат щекотливите теми и т.н..и по някакъв начин да се помогне на този народ,да си отвори очите.

            За да може и Той да бъде сред нас,както е казано“ако има и двама събрани в Мое име,то и Аз съм сред тях“…защото без Неговата воля..нищо няма да стане.

          • Не, не познавам този форум, а и не можах да хвърля един поглед дори на него, защото има някакъв проблем със сервъра (Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in /users/brzocom/public_html/demografi/wp-includes/pomo/mo.php on line 227).

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert