Тимусната жлеза – точката на младостта

.

timusТочка на младостта в нашето тяло?

Убедени сте, че такава точка не съществува?

Какво знаете за собственото си тяло? Фактът, че имате сърце, стомах, бъбреците и черен дроб? Всъщност, вселената на нашето тяло включва много органи, за които ние дори не сме чували. Един такъв орган е тимуса или тимусна жлеза. Тимус на гръцки означава “жизнена сила” и това никак не е случайно.

Тимуса е централен орган на имунната система. При новородено бебе тимусната жлеза е напълно развита и през първата година от живота достига максимален размер от 25 cm3. Теглото на тимуса при шестмесечно бебе достига до 20 гр, което представлява 0,5 % от телесно тегло. Животът на детето през първите 2-3 години до голяма степен зависи от тази жлеза. По време на този период на клетките на имунната система попадайки в  тимуса преминават  ” курс по бойната подготовка”, където част от новите попълнения, се елиминира, а успешните клетки се превръщат в Т-лимфоцити – “специалните сили”, които могат да неутрализират инфекция, вируси, туморни клетки и патологични промени.

Има ли живот след смъртта на тимуса?

Този орган е пример за изключително преждевременно стареене и умиране. Размерът на тимуса намалява с възрастта, а епителните клетки и се заменят със съединителна и мастна тъкан. На 50-60 години,човек има три пъти по-малка жлеза, а при по-възрастните хора тя отсъства. Но да се страхуваме от естествения процес на изгасване на жлезата, не си струва. Това не е опасно за човешкия живот, тъй като през първите пет години от активната си работа тимуса осигурява нашето тяло достатъчен запас от Т-лимфоцити. Също така част от функциите на тимусната жлеза се предават на клетките на кожата, които синтезират хормони.

Точка на Младостта

Лекарите казват, че колкото по-късно се случва замирането на функциите на тимусната жлеза, толкова по-добре. Експериментите показват, че тимусът може да забави биологичния часовник.Показателен пример за това е тимусната трансплантация на две кучета. На младо животно имплантирали стара жлеза и в резултат на това то остарява бързо и изнемощява. На възрастно куче трансплантирали млада тимусна жлеза и в резултат животното бързо се възстановява, става активно, повишава се апетита му и то започва да изглежда по-младо.

Как тимуса забавя стареенето? Освен подготовката на “специалните сили“ от Т- лимфоцити, жлезата  произвежда тимусни хормони, които допринасят за регенерирането на кожата, подобряват възстановяването на клетките и стимулират работата на имунната система. Тимусната жлеза секретира в кръвта биологично активни фактори: растежен фактор, фактор който намалява концентрацията на калций в кръвта, инсулиноподобен фактор, понижаващ съдържанието на захар в кръвта. Накратко тимусът е способен значително да подмладява организма.

Как да се намери точката на младостта?

“Ако искаш да скриеш нещо надеждно, го постави на най-видното място” – така може да се каже за най- мистериозния орган на имунната система – точката на жизнеността и младостта на нашия организъм. Да я намерете е лесно. Необходимо е да поставите събрани два пръста под вдлъбнатината на ключицата. Това е приблизителното местоположение на тимусната жлеза – централната част на гърдите, точно зад гръдната кост.

Как да се съживи точката на младостта?

Дегенерацията на тимуса може да се спре. Възможно е дори да го възстановите. За тимуса е полезно всичко, което укрепва имунната система – подходяща храна, закаляване, топлинни процедури.

Има един много лесен и ефективен метод за въздействие върху тимуса, ефективно стимулиращ вътрешната жизненост – почукване, поглаждане и масажиране на тази точка. Поставете върха на пръстите или леко свит юмрук върху точката на младостта и започнете леко почукване на мястото. Изберете приятен за вас ритъм на почукване. За да активирате тимуса са достатъчни 10-20 повторения.. Ако правите това редовно сутрин и няколко пъти през деня, то точката на младостта ще се активира и ще се почувствате много по-енергичен, весел, може да усетите “мравучкане” по тялото или да изпитате чувство на радост. Въпреки привидната незначителността на процедурите, тяхното положително въздействие е необичайно голямо и има огромно влияние върху оздравяването и подмладяването на организма.

Оздравяването на тимусната жлеза може да се извърши с помощта на хранителна добавка от естествена жлезиста тъкан на капсули или с  биорезонансната терапия, при това въздействието ще бъде електромагнитно и информационно ниво. Този вид корекции могат да повишат ефективността на тимуса до нивото на много по-млад организъм.

Ние търсим „точката на щастието.“ Откриваме я и работи с нея. За щастие, не трябва да отиваме далеч. Точката на щастието е в нас. Това е тимусната жлеза, която се намира в центъра на гърдите. Източната медицина я нарича „точка на щастието“, и с право!

Тази жлеза помага за неутрализиране на негативната енергия, укрепване на имунната система, поддържа здравето.

Докосвайте, галете, масажирайте тази точка, и не след много дълго време ще откриете колко ефективна е тя. Това помага да се повишат енергийните ни вибрации на по-високо ниво. Тимусната жлеза поддържат енергията на тялото ни.

Ето защо, когато нашата енергийна система е извън равновесие, тя може да помогне, защото тимусната жлеза е мост между мозъка и тялото.

По време на стрес тимусната жлеза се свива, което води до намаляване на жизнеността.

Как да се стимулира тимуса?

Това може да стане с юмрук, като Тарзан от филма, но не е необходимо нито да викате толкова силно, нито да се катерите по дърветата, нито да биете силно с юмруци в гърдите.

Можете да почуквате или да галите пръсти. Направете това за около 20 секунди и се вдишва дълбоко в същото време. Можете да си повтаряте на ум в същото време: „Всичко е добре в моя свят“, или „Аз съм млад, здрав, красив“ или каквото и да е друго позитивно твърдение.

Как ще разберете, че тимуса се е засилил?

Ще усетите прилив на нова, чиста енергия. При правилно активиране на точката на щастието ще почувствате по тялото си леко „мравучкане“. Може да отнеме известно време, докато се появи това усещане. Не очаквайте резултати веднага. Бъдете последователни и търпеливи. Правете това упражнение всеки ден. След време определено ще почувствате ефекта, и ще бъдете приятно изненадани.

Ако имате чести пристъпи на тревожност, паника и стрес – правете по няколко пъти на ден това простичко стимулиране на тимуса. Сами няма да разберете как ще успеете да си възвърнете баланса в живота.

По материали от Мрежата

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert