Да бъдеш елегантен не означава да се набиваш в очите, а да останеш в паметта | Джорджо АРМАНИ

.

Armani-Giorgio(Giorgio Armani 1998, © Bob Krieger)

1. Да бъдеш елегантен не означава да се набиваш в очите, това означава да останеш в паметта.

2. Разликата между стила и модата е в качеството.

3. Евтините обувки са лоша икономия. Не правете икономии с главното – обувките са основата на вашия гардероб.

4. Да изглеждате чувствено и секси – това е въпрос на увереност в себе си. То е състояние на ума толкова, колкото и състояние на тялото.

5. Радвам се, че в днешно време отново се появи желанието да бъдем елегантни. Елегантността е ключ към цялостния облик, неподвластна на времето, тя никога няма да излезе от мода, а ако я притежавате, вие винаги ще бъдете в крак с модата. Мисля, че дължа собственият си успех на тази философия. За мен, стилът е много по-важен от мимолетните модни тенденции.

6. Не си струва да сте твърде усърдни, когато избирате дреха – най-стилните хора изглеждат така, сякаш не са положили никакви усилия спрямо собствения си външен вид. Стилът се свежда до себеизразяване и аз не мисля, че нещо може да изглежда действително ужасно върху човек, който е искрен със себе си.

7. Черното и тъмносиньото правят силуета по-строен и фин от всички останали цветове. Ако се придържате към тази гама, вие може да си позволите да експериментирате с формата и материята на дрехите.

8. Значението на аксесоарите днес е голямо, затова инвестирайте в обувки, чанти, вратовръзки, колани. Тогава ще може да обновявате своето облекло отново и отново. Съобразявайте се с цветовете, които носите и купувайте съответстващите аксесоари. Помнете, че със сивото може да носите и черно, и кафяво. Часовниците – да, те са един от най-важните детайли, които казват много за човека.

9. Избирайте тъкани от неутрални цветове, без ярки елементи  – от гледна точка на  модата, те ще ви служат по-дълго.

10. Добре избраният аромат може да се превърне във ваша отличителна черта. Това е първото, което хората усещат когато вие влизате в стаята и последното, което изчезва, когато я напускате.

(Giorgio Armani, ©Toni Thorimbert)

Източник: misstits.ru/http://webstage.bg

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert