Прехода…

.

Навсякъде срещам за щяло и нещяло разсъждения относно „прехода“. Кога бил почнал, дали бил свършил той и прочие брътвежи. До гуша ми дойде от „преходи“, защото такива няма или поне на мен не са познати, а в най-новата ни история, такива животни не съм срещал. За да има преход, трябва да има промяна, а такава поне на мен не ми е известна. Защото това, че ченгетата си показаха парите на яве, е промяна за тях, ама не и за средностатистическия гражданин, който както стенеше преди 10-ти, това прави и сега. За него не виждам да е настъпила някаква промяна. Той трябва само малко да се аклиматизира към новите риалити условия. Преди трябваше да бъхта за комат хляб в името на „светлото бъдеще“, а сега,  за да не заспива гладен… Това е. Ни повече, ни по-малко.

А да, че ‚днес‘ всеки може да псува без да го заключват в пандиза ли? Това ли е промяната? Е да де, ама сега пък могат, ако много знаеш, да те пребият безнаказано например с чукове…, само защото си казал, нещо дет’ не е трябвало да  казваш… Та разлика голяма и в това отношение, не виждам.

Ама да не ви губя времето с празни приказки, с две думи, преход няма, защото промяна няма, а само продуцентите са сменили сценаристите и режисьорите, и на лапнишараните им се струва, че са в друго кино и гледат друг филм… Неее, пак в ченгеджийницата сте си, ама за сол са пуснали и някой, дет’ да се прави, че ролята му е на добрия… А такъв май няма, защото след снимачния ден, актьорите заедно си пият питието…, ако сте ме разбрали правилно… А да… и още нещо за актьорите. Ведомостта на която се разписват за възнаграждението си, е винаги от продуцентите… При всичките актьори – на изпълняващите, както  отрицателни, така и тези с положителните роли…

Това от мен. Приятен уикенд.

.

3 Gedanken zu „Прехода…

  1. Днес свеждаме глава и молим за прошка Апостола!… И като отвори приказка за актьори, Стефане, бих искала да разбера, дали ще се намери български съвремен политик, за който можем да отнесем мисълта на Левски: „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си!“

    • Снежана, съвкупният образ на днешните политици го е описал един друг голям българин – Алеко Константинов, с легендарния си герой…, бай Ганьо.

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert