Меркел: Мултикултурният модел се провали

.


.

.

.

.

.

.

.

.

Германският канцлер Ангела Меркел изостри дебата за исляма и имиграцията, като заяви, че мултикултурният модел се е провалил, предадоха световните медии.

Тя заяви още, че всички емигранти в страната трябва да научат немски.

Коментарите на Меркел идват ден, след като консервативният лидер Хорст Зеехофер заяви, че „мултикултурализмът е мъртъв” по време на младежки протест.

Християндемократическата партия на Меркел принципно поддържа модела на интеграция.

Според него чужденците трябва да се адаптират към германския начин на живот, в противоположност за идеята за мултикултурализмът, според която не трябва да има доминираща култура.

По време на изказването си на конференция на млади членове на партията Меркел заяви, че Германия не само трябва да помогне на германците, но и трябва да ги подлага на изпитание, което според нея не се е случвало достатъчно в миналото.

По-рано, в интервю за германския вестник „Зюддойче цайтунг” турският президент Абдула Гюл заяви, че турските емигранти в Германия трябва да научат немски език „перфектно”.

http://kafene.net/

ПП. На последните избори за кмет на Виена, гражданите на града също недвусмислено показаха, че не биха повече толерирали мултиетническо общество или още по-лошо – отделни мини общества, обосновани на етничен принцип, да са част от някакъв скалъпен граждански мир. Предполагам, а и дълбоко се надявам, основните партии да са си направили правилните изводи, защото другия вариант е много застрашително опасен – крайните радикални демагози, да спечелят окончателното мнозинство.

.

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert