Защо десните политици не подкрепиха десните вестници

.

Иво Беров
(главен редактор на спрелия да излиза, в-к СЕДЕМ)
.
.
.
.
.

.
То е много, много просто. Хората, които купуват вестник „ Седем” при всички случай ще гласуват за ДСБ и Иван Костов на изборите. Че тогава защо му е на Костов подобен вестник. Той просто няма нужда от него. Такъв вестник за него би бил само допълнителен и ненужен източник на влияние. Източник на влияние извън партийния обсег и партийния надзор. Нещо като допълнителен, излишен и паразитен шум.

Костов може да се доказва като политик и да отправя посланията си от всички средства за масово осведомяване – електронни и печатни. Напоследък той а канен навсякъде. И достатъчно често е канен.

И това е една от причините той да се отнася с явна неохота към всички предложения за създаване на вестник или телевизия свързани демократичната общност, въпреки непрекъснатите въпроси, подкани и въпреки желанието на членовете, привържениците и приятелите на ДСБ.

Такива медии просто не му трябват.

И още нещо- може би най-важното. Лично Костов не дава, а и няма как да даде свои пари за вестник или телевизия. Той би могъл да използва само своето влияние, или своите връзки, за да намери източник на пари. А това означава обвързаност. Понякога притеснителна и нежелана обвързаност. Или по-скоро винаги притеснителна и нежелана обвързаност.

И в това обяснение не бива по никакъв начин да бъде възприемано като укор към Костов. Напротив.

 

Какво му е доброто на лошото

 

Така трябва да бъде. Съзнателно, или несъзнателно, нарочно, или без да иска Костов подсеща за начина по който би трябвало да се създаде вестник, или каквато и да било друга медия.

Тя не трябва да се създава от онези, които нямат нужда от нея. Тя не трябва да зависи от партийни водачи. Тя не трябва да зависи от финансово-икономически кръгове и звена. Тя не трябва да зависи от олигарси. Тя не трябва да зависи от отделни хора.

Едно жълто-черно издание писа, че вестник „ Седем” бил спрял, защото дъщерята на Иван Костов – Яна Костова не го била харесала.

Това, разбира се, са някакви измишльотини. Най-вероятно са.

Но правилото остава.

Един вестник, която спира да излиза само защото Яна Костова не го била харесала, няма право на съществуване.

Защото не е истински.

http://ivoberov.blog.bg/

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert