Закон за мръсните пари

.

Не ми е ясна мотивацията на опозицията да не подкрепи подобен закон. Има  най-грубо погледнато два аргумента:

Или опозицията държи страната ни да не бъде равноправен член на ЕС или пък самите депутати и роднините им толкова много са крали, че се опасяват за собствената си сигурност, особено, ако не бъдат преизбрани…

А всъщност има конвенция на ООН против корупцията , „United Nations Convention against Corruption‘, която е приета с резолюция 58/4 от Генералната Асамблея на ООН на 31 окт. 2003 год. Тази конвенция третира всички въпроси относно незаконното обогатяване и е подписана от всички нормални държави без Русия (защото там корупцията е държавна политика).
Изключено е България като член на ЕС да не е подписала този документ. Защо г-н  Б. Борисов трябва да убеждава „свои и чужди срещу мръсните пари и имоти“? Защо този законопроект който естествено произтича от Конвенцията против Корупцията на ООН да е „скандалния законопроект за конфискуване на незаконно придобито имущество“. Скандално е това, че все още нямаме такъв закон с който да удовлетворим изискванията на световната демократична общност. Такива закони има не само в САЩ, Великобритания, Италия, Австралия и Ирландия, както е написано в статията а във всички държави подписали тази конвенция.

Този документ се укрива от българските граждани за да не предизвика протест срещу политическата класа която безмилостно ограбва България. Нали първо те начело със старите муцуни ще трябва да доказват как са станали милионери – те и близкия им роднински кръг. В конвенцията се казва, че всеки сам трябва да доказва законността на придобитото имущество, а не някакъв съд да доказва неговата незаконност. Трябва да се потърси сметка от бандитите, независимо къде са в социалната йерархия. Ето няколко адреса на които можете да се запознаете с текста на конвенцията:

На английски – http://www.unodc.org/documents/treaties/UNCAC/Publications/Convention/08-50026_E.pdf

На руски – http://www.unodc.org/documents/treaties/UNCAC/Publications/Convention/08-50028_R.pdf

На френски – http://www.unodc.org/documents/treaties/UNCAC/Publications/Convention/08-50027_F.pdf

На испански – http://www.unodc.org/documents/treaties/UNCAC/Publications/Convention/04-56163_S.pdf

.

 

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert