BG VIP- шарлатаните

.

Фалшивата диплома за висше образование на Калина Илиева далеч не възмути повечето българи. Мнозина дори си казаха: „Кадърно момиче, успя да ‚изработи‘ всички!“

.

.

.

За българина ловките шарлатани винаги са били обект на уважение и състрадание. Дори да е пострадал, той обикновено не храни лоши чувства към тях, цени техния майсторлък, находчивост, а често и вътрешно им се възхищава.

Дори повече – нарича ги ласкаво „пишкин човек!”, сиреч опитен, сръчен, енергичен индивид. Което обяснява и защо с неизтощимо удоволствие продължава да гледа култовата си кинокомедия от годините на развития социализъм „Опасен чар”, заснета на базата на действителни персонажи и случки.

Естественият порив да се застава на страната на потърпевшия пречи на местните жители до последно да повярват, че миловидната и разговорлива млада жена, на която вчера си отворил вратата си и дори си я поканил на кафе, всъщност е опасна измамничка, завлякла с пари десетки наивни, главно възрастни хора.

Те все още трудно могат да допуснат, че представящи се за депутати, митничари, данъчни служители, застрахователни агенти, дори обикновени инкасатори, са всъщност професионални шарлатани, които намират своите жертви тъкмо сред публиката, която най-много им се радва!

Неотдавна полковник-пенсионер от криминалната полиция разказа в печата за прославени фигури от своя престъпен „контингент”, действали еднакво успешно както по тодорживково време, така и през демокрацията.

Например за неграмотен ром, който през  90-те успял да „преметне” зам.-министър на правосъдието, както и пресата, като основал фиктивно сдружение за подпомагане семействата на лишени от свобода, за което освен държавни субсидии, получил от властите официален кабинет с телефон и служебен автомобил.

Или за артистичната „легенда” в лицето на 25-годишен етнически турчин от Шумен, който с преправен женски глас се представял по телефона за депутатките Емел Етем, Ширин Местан, а и за Весела Драганова, като „събирал помощи” за уж болно дете. Просто шапка да свалиш на такива таланти!

А какво да кажем за удивителния кюстендилски „медик”, който успя да практикува като лекар цяло десетилетие, без да има каквото и да е медицинско образование, и дори се беше кандидатирал в началото на 2002 година за заместник-шеф на болница!

Да не говорим за превърналия се в медийна звезда главен асистент по „Икономикс” в УНСС, който по различни дву- и трицифрени тарифи на заплащане беше уреждал изпити, а ректорът на неговия университет беше допрял до най-известното днес в България бившо ченге, номинирано за президент с прозвището „Октопода”, който като „доцент д-р” в същото учебно заведение трябваше да помогне за разнищване на мошеническата схема.

Бис! Бис! Бис!

През това лято в българския печат незабележимо се прокрадна информация за ареста на банда великотърновски фалшификатори, в чиято частна печатница били открити, представете си, дипломи за професори и академици на „Руска академия по проблемите на сигурността, отбраната и правовия ред”.

Те били подписани от руски генерал и вече надписани с имената на местния митрополит, на бивш ректор на градския университет и на, също бивш, градоначалник и общински съветник от БСП! Връчването не се е състояло по неизвестни причини, но начинанието, несъмнено, е било достойно за адмирации!

Макар и в тесен кръг, обществени овации получиха многобройните фалшификатори на дипломи за основно и средно образование в Шуменско /твърди се, че засега там били заведени над 1000 такива дела !?/, без които неграмотни младежи не можели да вземат шофьорски книжки, както и съпругата и дъщерята на бивш зам.-министър на земеделието от БСП, които според европейското издание „Евронаблюдател” били  „усвоили” милионни агросубсидии в евро по европейски програми.

Искрени аплодисменти за ловката си изобратеталеност получиха и близките на петимата висши магистрати, които – регистрирани като крайно нуждаещи се – закупили на безценица наистина безценни имоти на черноморския бряг.

Въобще, плюшеният салон на местния „Болшой театър на VIP-шарлатаните” е разтърсван постояно от бурни аплодисменти! Поводи – колкото щеш! Като освен искрени, овациите са и заслужени! Действително заслужени!

http://www.dw-world.de/

2 Gedanken zu „BG VIP- шарлатаните

  1. И най-вече , за това , че ще става майка…
    това Никога не мога да го разбера,,, Никога!
    Скоро разбрах, че няма нищо… ама Нищо случайно в Живота!

    А това е и приятно и донякъде Страшно… е, поне за мен самата.

  2. А тази Калина Илиева, да я проверят, дали не е била стрийптиз-баларина & ескорт в “ The Lounge “ – Sandton . JHB South Africa през 2004 – 2005 година! Той този леп денс бар вече не съществува, но по време оно е съществувал и е бил най – оборотния… За достоверна информация се обърнете към Джорди на Наталия Гуркова, той много ги разбира тези работи

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert