Хималайски кристални соли

.

хималайска солРъчно изкопана и измита, изсушена на слънце, тя е ярка и красива, алкален източник на йонни минерали, както плодовете и зеленчуците. Съдържа всички природни елементи в периодичната таблица, с изключение на инертните газове, в достъпна биоидентична форма или всички 84 минерали и микроелементи, които се намират в човешкото тяло.Хималайската сол има първична кубична кристална структура, изградена от слънчеви фотони, заключени (консервирани) в тази решетка преди 250-300 милиона години. Вследствие на огромното геоложко напрежение кристалът е събрал и йонизирал всички естествено съществуващи минерали и микроелементи в съвършена биохимична структура, което ги прави лесно усвоими от човешките клетки.
С разтварянето на кристалната хималайска сол в чиста нискоминерална вода, кубичната структура се разпада и съхранената в солта енергия се освобождава, запазвайки и придавайки на нашите клетки индивидуалните посоки и честоти на вибрациите на йоните. От биохимична гледна точка клетките усвояват лесно йонните минерали от напълно балансирания алкален разтвор на хималайските соли, извършва се корекция на биохимичните честоти в нашето тяло, регулира се телесния енергиен дефицит, спомага за рН равновесието и привежда организма в пълен минерален и метаболитен комфорт. Ние сме квантови същества и хималайската сол прибавя електромагнитни вибрации и енергия, които настройват и балансират организма енергийно като активират хомеостазата, т.е. саморегулацията. Водата, с разтворена хималайска сол има състава на човешките телесни течности и кръвната плазма, балансира и почиства организма.
Вече има много подробни научни изследвания на лечебното въздействие на хималайската сол при хора с високо и ниско кръвно налягане. Как може едно и също нещо да вдига и да сваля кръвното? Това е така, защото хималайската сол има способността да възстановява баланса в организма. Всички, които я употребяват като цяло се чувстват по–енергични, по-здрави. След 4 седмици се нормализира не само кръвното, но и нивото на холестерола.
Основните елементи на човешкото тяло са вода и соли. Човешкият живот започва и се развива в утробата на майката в 1% солен разтвор. Според някои вярвания и теории животът на земята е възникнал в океаните и моретата, и един от аргументите е, че нашите физиологични течности и кръвната ни плазма са солев разтвор.
Хималайските соли имат доказани лечебни свойства:
– Соленият разтвор осигурява на организма природна енергия поне за 24 часа, коригира дисбаланса в рН на кръвта, подобрява обмяната на веществата и увеличава жизнената сила.
– Влияе благотворно върху нервната, мускулната, ендокринната, съдовата, храносмилателната, отделителна и дихателната системи на организма. С изявен козметичен ефект.
– Изследванията показват специфично оздравително действие върху кръвоносната система и кръвообръщението. Регулира кръвната захар и холестерола.
– Хималайската кристална сол е прекрасно средство за детоксикация и укрепване на тялото чрез пиене, инхалации, вани, лапи, компреси, маски.
– Приемани като напитка или готварска сол, хималайските кристали разтварят и метаболизират тежките метали – арсен, олово, живак, кадмий, промишлени, аграрни и ендогенни токсини, като ускоряват изхвърлянето им от тялото.
– Солите разтварят и отстраняват депата от натрупани токсини в кожата (целулит), ставите, съединителната тъкан, слуз в лигавиците.
– Баните стимулират вътрешните органи по рефлексните линии на крайниците и имат благотворно действие върху всички органи и системи.
– Кристалната лампа, неутрализира вредното електромагнитно въздействие на компютъра или телевизора.
Как да използваме хималайските соли?
Препоръчително е за всеки човек след ставането от леглото да изплакне лигавиците с чаша вода с 1%-ия солев разтвор на хималайските соли за изчистване, енергизиране и зареждане на батериите. Качеството и чистотата на кръвта са измерител на нашето здраве. Ако тялото не разполага с достатъчно минерални вещества и микроелементи, това води до снижаване на жизнения тонус. Естествените защитни сили отслабват и последиците са – по-сериозни болести. Загуба на тези жизненоважни минерални соли може да възникне при обилно потене. При работа, при спорт, практически при всяка мускулна дейност, при разстройство и повръщане. При употребата на много преработена киселинообразуваща храна. Жените, заради месечния си цикъл, могат да бъдат в недостиг на желязо. Силното душевно напрежение и стресът повишават нуждата от минерални вещества. Възрастните хора по принцип се нуждаят от по-голямо количество, тъй като не оползотворяват напълно приетите с храната вещества. Децата и бременните имат повишени
потребности.
– Вътрешно приеман сутрин на гладно 1%-ия солен разтвор нормализира кръвната картина и помага при железен, калциев, магнезиев и др. минерален дефицит;
– Улеснява усвояването на достатъчно йод от храната.
– 1%-ият йонизиран солен разтвор подпомага функцията на отделителната система и облекчава бъбреците по навременното отстраняване на ненужните остатъчни вещества;
– Изявен антисклеротичен ефект – разгражда на молекулярно ниво калциранията в органи и тъкани, предизвикват изнасянето им тялото.
– По детоксикиращия ефект 30 минутна вана с 400 гр хималайска сол при 37ж С е равностойна на 3 дневно гладуване – кожата остава хидратирана, гладка и мека
– Промивките с 1-3% солен разтвор имат антибактериален и укрепващ лигавиците ефект.
– Специално за синусите ползвайте каничка Нети и 1% р-р
– При бронхит и гръдни проблеми – инхалация с 3-5% постепенно до 8% разтвор
и мокра фанелка – 5-8%
– При спортни и други травми – чорап или компрес от 2 до 10% р-р няколко часа
– При мускулни болки – вана на краката обезболява и зарежда с енергия – всеки ден по 30 мин подобрява работата на вътрешните органи.
– При всяко дегенеративно заболяване-диабет, инсулт, инфаркт и пр. – всеки ден по 20-30 мин ходилата в солена вода
– Особено приложим за промивка на очи и контактни лещи -1%
– За гаргара при гъбички, инфекции, налепи в устната кухина – 1-2% няколко пъти на ден
– При възпаление на венците, за избелване на зъбите и премахване на зъбен камък – 1-2%
– Срещу лоша миризма при изпотяване – натрийте подмишниците с кристал или намажете с 1-2% разтвор
– При ужилване от насекоми – натривка и/или компрес от 1 до 8%
– Много ефективна детоксикираща и разкрасяваща маска с 1-3% солен разтвор синьозелени водорасли или коластра, Суперантиоксидант.
– При екзема, псориазис, дермографизъм солите творят чудеса
– За всекидневна употреба- като измиващо балансиращо рН на кожата средство.
– Приемайте 1% р-р дори за максимална ефективност на лекарствата ви.
– При артрит, тендовагенит и възпаление – компрес със изстудена сол.
– При плексит и болезненост в стави и връзки – затоплете торбичка сол и поставете върху болното място.
– Ако усещате,че се разболявате – направете солна баня на краката, а най-добре вана – освен, че изхвърля токсините, с проникващите йонни минерали солта привеждат тялото в баланс. Вземете си водорасли, коластра, оксидант и си легнете. На сутринта сте забравили за болестта.
– Солените чорапи с 3-5% са подходящи при: Студени крака; Подагра; Гъбички на краката – топене в 10% р-р и увеличаване до 26%
– Соленият разтвор е подходящ дори за бебета – по 1-2 капчици 1% във водата за пиене, 1% за къпане и промивки.

По материали от Мрежата

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert