Предколедни мисли за подаръци

.

weihnachten-ostseeВсяка година с наближаването на Коледните празници възниква въпроса с подаръците с който ще „изненадаме‘ най-близките си роднини и приятели. Умишлено сложих кавички, защото в днешно време почти всичко предварително се знае или поне човек е сондирал мнение от какво близкия му има нужда.

ОК, първо и задължително условие е, че подаръка трябва да бъде от сърце. Ама какъв да бъде? Луксозен? ОК, ама каква е дефиницията за лукс в тези динамични времена?
Моето лично мнение е, че за луксозно може да се смята, това, което е в дефицит или поне е доста ограничено в наличност.

За възрастният човек това е Времето, за болния – Здравето, респективно Лечението. За децата в Африка – Храната. За средно статистичното семейство от клуба на богатите държави лукс е хармонията в него и приятелството в ежедневието. Разбира се, под ‚приятелство‘ разбирам, това рядкото, което не се среща под път и на път и с който синоним, не се обръщаш към някой, само защото в момента си забравил името му…
С други думи нематериалното, във високо материално задоволеното общество се котира и то в пъти по-високо, от тривиално материалното, което с джобните пари можеш да го имаш.
Остава въпроса, как да поднесем нематериалното и дали адресанта е на същия икономически левъл, та това да го задоволи и зарадва, повече от Нещото завито в целофан? Е, това всеки сам решава, спрямо близки и приятелите му.
Специално аз ще поднеса индивидуално съобразен букет от двете, на различните ми близки.
Все пак, ако някой иска да шашне някой с материалното, то цената на диамантите расте и това винаги е сполучлива инвестиция (езика на сайта може да си го изберете, горе в дясно), а ето и цените на квадратен метър разгъната жилищна площ в най-добрият град за живеене в момента, Виена… 😉

RealEstate Vienna 001Успех в избора на нещо индивидуално, което да кореспондира с манталитета на  стоящите до Вас и ги зарадва от сърце.

.

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert