Обелките на чесъна връщат младостта!

.
mladostЧували сте, и сигурно знаете колко полезни са обелките на лука, но едва ли предполагате какви ползи за здравето имат белите сухи обелки на чесъна.
Бялата, нежна и суха обелка на чесъна се ползва за лечение на много болести още от древните гърци. При първите признаци на настинка или грип (при настъпване на обикновена настинка и болки в гърлото) е достатъчно да вземете шепа-две от чесновите шушулки, да ги сложите в чист тиган, в който има малко мазнина и да вдишате изпаренията.

Но имат и други, по-различни свойства. Те ще ви помогнат да удължите младостта.

За да направите това, в определени дни от месеца, трябва да пиете напитка от бялата кора чесъна.

Как се прави?

– Вземете една шепа обелки от чесън.
– Сварете около половин литър вода и изчакайте 1-3 минути и след това водата се излива върху обелките и се захлупва.
– След като се охлади, изпийте една чаша от тази напитка, най-добре е да не сте яли преди това, като не е задължително да е сутрин.

Внимание!

В никакъв случай не трябва да се пие гореща тази напитка. Трябва да е напълно изстинала, дори студена.

За един ден трябва да се изпиват не повече от 4 чаши от тази лекарствена напитка. Може да бъде приготвена предварително, тъй като обикновено е необходимо дълго време да се охлажда.

Мъжете трябва да пият от напитката с обелките от чесън от 10 до 20 чаши всеки месец. Дамите трябва да използват този подмладяващ еликсир до 30 чаши месечно.

Само след около два месеца ще се насадите на чиста, свежа и мека кожа, бръчките ще намалеят, а пъпки, петна и други несъвършенства.

Нито ден без чесън! Защо?

Питагор нарича полезния чесън „цар на подправките“
Чесън е бил намерен в гробниците на фараоните, споменат е в Библията, известен е и като средство, което плаши вампирите. Това растение се нарича „воняща роза“, а в действителност е близък роднина на лилията.

Защо чесънът е толкова миризлив?

В чесъна се съдържа около половин процент етерични масла, богати на алицин и други серни съединения, които в контакт

с въздуха произвеждат характерния мирис.

Въпреки неприятната миризма, алицина е мощен антиоксидант, който добре се бори със свободните радикали. Освен това убива микробите и дори раковите клетки.

Чесънът има и други миризливи съединения, които са полезни за здравето. Например, диалил подобрява производството на специален протеин, който участва в поемането на желязото от клетки. Той също така намаляват активността на възпалителните процеси в организма.

Също така полезният чесън е отличен източник на селен. Това растение е в състояние да поеме селена от почвата, дори когато този минерал е в незначителни количества.

Чесънът нормализира съсирването на кръвта и намалява нивото на „лошия холестерол.“ Редовната консумация на чесън може да е допълнителна мярка за защита от атеросклероза, сърдечни удари и инсулти.

Също така подправката чесън е отличен източник на витамин C, витамин B6 и манган, които са необходими за здравето на сърдечно-съдовата система.

bolime.net

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert