Италианската камора инвестира милиони евро у нас

.

Трафикът на дрога и прането на пари се осъществяват с помощта на няколко родни бизнес дами.
Неаполитанската мафия, или фамилиите от областта Кампания, отдавна са известни като най-страховитото разклонение и най-жестокото лице на италианската мафия. За разлика от сицилианската Коза Ностра, неаполитанската Камора през последните 30 години доказа, че е действителната сила не само в Италия и криминална Европа, но и в целия свят.
Информация от няколко разузнавателни служби, публикувана в независими международни интернет сайтове, както и източници на „Торнадо” от нашите и от италианските специални служби показват, че през последните 10 години отношенията между родната организирана престъпност и агентите на Камора са достигнали доста високо ниво на сътрудничество, като двете криминални страни от години осъществяват взаимно изгодни сделки, нарушаващи поне 4 европейски закона.
Именно тук е мястото да се отбележи, че точно фамилиите от Камора са тези, които в последните 30 години движат целия трафик с кокаин от Южна Америка към Европа, в частност към Италия. Извън дрогата, другото важно бизнес перо на Камора е трафикът с обикновени и токсични отпадъци.

След 2000 година в цяла Италия станаха пословични злоупотребите с отпадъци, изцяло контролирани и реализирани от неаполитанската Камора, като само за 4 години бе белязан 30% ръст в скритата печалба, което, макар и с малко, но надмина дори изгодната търговия с наркотици. Един от най-фрапиращите случаи, разкрити от полицията в Неапол през 2006 година, изкара на бял свят истинския бизнес на мафията. Токсични отпадъци, тайно изнасяни от фабрики в Италия, са били смесвани с почва, а след това са били пакетирани и продавани като торове на селските стопани из страната и в чужбина. Само с тази сделка мафията е реализирала тройна печалба. Първо е взимала пари от индустриалци и фабриканти, за да изнесат отровните отпадъци от заводите им, второ, те отново са плащали на мафията, за да бъдат складирани и примеси с почва, и трето, веднъж пакетирани като селскостопанска тор, мафията ги е продавала на граждани от цял свят. По изчисление на финансовата полиция само в Италия реализираната скрита печалба надхвърля 20 милиарда евро в рамките само на 4 години.

Според изключително добре осведомени източници връзката на Камора с нашата организирана престъпност върви по 3 основни направления. Първото е, разбира се, дрогата. България е основен път за хероина, който идва от Афганистан към Европа. Именно затова на наша територия се извършват така наречените „фитки”. „Фитката” не е нищо друго освен най-обикновена бартерна сделка. Определено количество хероин поема към Италия, като срещу него от страна на Камората се получава определено количество кокаин. Коката пристига по крайбрежието на Неапол директно от Колумбия, като се съхранява в специално изготвени складове по цялата дължина на бреговата линия на цялата област Кампания. Много често вилите се водят или на частни лица, или дори на благотворителни организации и фондации. Под тях са изградени огромни бункери за съхранение на коката, които поради близостта им с водата са измазани и изолирани по специална технология, като в тях 24 часа се поддържа постоянна температура от 18 градуса с цел запазване на наркотика в най-доброто му състояние. Именно в тези бункери се извършва и първото „мешане“ на коката. В Италия то най-често се прави от африкански емигранти, които са нещо като вечни роби на клана. Много от тях прекарват месеци наред в бункерите, без да видят слънчева светлина.

След тази първична подготовка на дрогата на европейска земя и при предварително договорена сделка с наши търговци трафиканти (от България те са най-често занимаващи се с търговия на дрехи) пратката поема към България. Важен елемент тук е фактът, че най-големите складове за качествени ментета на световни италиански марки се намират в Секондиляно, в близост до Неапол и въпросните кокаинови вили.

Не трябва да се пропуска и мястото на албанските фамилии в този бизнес. Именно те са тези, които контролират целия път на хероина през Балканите, до Италия и Западна Европа. Много от „фитките” се извършват след предварителна гаранция от някоя албанска фамилия, която работи с клан от Камората. Запознати с пътя на дрогата разказват, че малко преди да напуснат Словения, камионите, пълни с италианска продукция от Кампания, се товарят от албански групи с кокаин, като именно тази група впоследствие осъществява „охраната” на пратката до нашата граница. Същото е и с хероина, обаче в обратна посока.

Изключително добре запознати с този бизнес лица разказват пред „Торнадо”, че от години в полезрението на нашите и италианските служби са две български дами, които дори и към момента се водят като най-големите модни вносителки на италианска конфекция у нас. Една от тях дори е засечена в пряк контакт с един от босовете „първо ниво” на изключително влиятелна фамилия от Кампания, дългогодишен член на Камората. Въпросната дама разполага с верига ултра скъпи магазини из цяла България, като наскоро откри такива и в Македония. Именно зад такъв тип търговия и инвестиции могъщите фамилии на Камората продължават и днес да осъществяват мащабен бизнес с дрога. Друг източник на „Торнадо” пък разказва пред вестника, че за по-голямо улеснение на бизнеса си през последните години Камората е направила огромни подземни бункер-цехове в планините на Албания. Там денонощно се произвежда огромно количество амфетамин и новия хит на пазара – MDMA. Огромна част от тази продукция също минава през територията на България, този път обаче в посока към Близкия изток.

Другото голямо финансово перо, на което се основава доброто сътрудничество между нашите бандити и италианците от Камора, е техният специалитет – отпадъците. През последните години така наречените „стекхолдъри” са предложили на босовете на фамилиите нова крайна дестинация за някои от най-опасните отпадъци на европейските, в частност италиански, химически конгломерати. Новата дестинация се нарича Черно море и в частност българската екватория. Чрез подставени лица от нашата брегова охрана лица, свързани с камористите, са намерили подробна дънна карта на Черно море откъм българската страна, според която теченията са изключително благоприятни за изхвърляне на огромни количества опасни отпадъци.

Според източници на „Торнадо” до момента италиано-българската престъпна група била направила едва няколко пробни „изхвърляния” на отпадъци в морето, като за ефективното развитие на целия план мафиотите постепенно започнали да вербуват нови корумпирани членове от българската брегова охрана, както и лица, имащи отношение и връзка с морската администрация на страната ни. Подобно пробно „изхвърляне“ е регистрирано от службите на 19 март 2010 година на 240 км източно от Бургас. Същият източник твърди, че босове от Камората имали бъдещо намерение, в случай че българската афера потръгне добре, да инвестират част от мръсните си пари в родния морски туризъм.

http://frognews.bg/

Ein Gedanke zu „Италианската камора инвестира милиони евро у нас

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert