Иван Костов – Срутилата се ДС легенда*

20101029.wzpivtazhq.

Вчера, когато прочетох позицията на „Ранобудните студенти“ написах следното: Мдаааа….лесно се мътят и палят младите мозъци – особено от техните преподаватели… Познат ми е почерка – аз също съм била негова студентка, а после и член на тази партия, докато не лъсна голата истина… Голям теоретик и добър ученик на преподавателите от АОНСО… Познахте ли кой е той?!? Затова и предпочетох по – простичкото говорене и делата…
Имайте търпение да прочете това малко дълго писание – то дава обяснение за много неща и затова днес ще продължа простичко ще се опитам да бъда конкретна, за да ме разберете всички!
Познавам Иван Костов от времето, когато преподаваше политическа икономия на социализма – водеше ми упражненията и точно затова ми се провидяха до болка познати детайли. Всичко, което пишат критично за него, е вярно, но има още мнооого за казване от времето, когато беше политик… Аз ще се постарая по памет да изредя няколко важни според мен факта, но анализа оставям на вас…
– Сигурно се чудите как той се озова в НБУ като анализатор! Просто е – по негово време бе подарена за 0/нула/ стотинки сградата на бившото държавно АОНСУ на частния НБУ, така че има заслугата да се приюти там. Хората, които бяха ощетени с този подарък, кучета ги яли.
– За тези които помнят: Първо Първанов чрез Добрев направи Костов премиер и му осигури 4 години спокойствие. После Костов направи Първанов президент, и то в най-тежкият му период, когато в БСП го мразеха и се чудеха как да се отърват от него.
– Костов беше този, който отказа да направи лустрация на ченгетата, което направиха във всички бивши соц. държави и затова сме и на този хал
– Костов направи възможно най – дивашката приватизация и с егоцентризма си и всичките си действия през онзи период си помогна на Държавна Сигурност да унищожат СДС .
– ДПС е във властта именно благодарение на И.Костов – той я вкара в коалицията ОДС – някои сигурно ще си спомни. Лично помня как бе освиркан Доган, на митинг на ОДС пред Ал. Невски, когато Костов го представи за аплодисменти .
– По времето когато беше мин. председател Костов бяха фалирани и разпродадени на безценица всички работещи предприятия.
– Днес да обясни на ограбените и измамени от него българи за 12-те % от ТЕЦ“Марица изток“1, които притежава и заради които НЕК изкупува тока по 120 лв. МВт, което пък вдига нашите сметки, за Нефтохим, където той държи над 50% от акциите с офшорки .
– унищожи икономиката – махна забраната на Жан Виденов за приватизация на 300 стратегически стопански обекти, спря блоковете на Козлодуй заедно с Кунева.
– Заради него няколко стотин хиляди млади Българи загубиха работата си по време на приватизацията , когато предприятия и цели звена се продаваха за по 1 долар .
– Иван Костов доведе и вкара в политиката и Христо Бисеров. Но Бисеров проигра шанса си с „Нефтохим“. Това е най-скандалната сделка в историята на приватизацията. „Нефтохим“ бе продаден 31 пъти по-евтино от реалната цена. Това сподели скоро бившият активист на СДС и прогледнал Едвин Сугарев. Знаеше се в СДС, че който от местните лидери иска да уреди нещо с приватизацията, трябва да се обърне директно към Христо Бисеров“.

Помните ли трите мита за Костов ?
Ето ги – заедно с факти за развенчаването им:
ПЪРВИ МИТ: Иван Костов мрази комунистите и се бори срещу тях
Това твърдение е абсурдно? Отговор е в биографията му. Той е от стар сталинско-червен род, за което свидетелства лично леля му. Бил на обучение в СССР, чрез ходатайство от вуйчо му и по-точно в град Кременчук, където се е учил за летец в селскостопанската авиация. Всъщност говори се, както от Андрей Луканов, че е бил обучаван от ГРУ (Главното разузнавателно управление на Съветската армия).
Случайни хора не ставаха началници в планов отдел на даден завод, какъвто е бил Костов, който по това време е завършил и Висшия икономически институт „Карл Маркс”/1974г./ със специалност политикономия?! През 1981 г. Костов се дипломира в Софийския университет „Климент Охридски” по специалност -„Математическо моделиране на икономическите процеси”. През 1983 г. защитава във ВИИ „Карл Маркс” дисертация на тема: „Икономически растеж, структура и фактори в производствената сфера” и става кандидат на икономическите науки. Помислете малко! Антикомунист става специалист с научна степен по политикономия по времето на комунизма?! Вижда ли някой противоречието?!
За него бившият президент Желев пише, че се е появил с бизнес предложение да търгува държавна информация като амбулантен търговец около 14 декември 1989г. За Костов той твърди, че има негативно отношение към създадения през 1989г. СДС.
ВТОРИ МИТ: Иван Костов е реформатор и проведе значими реформи
Костов проведе „реформи” чрез които обогати своите съпартийци и не на последно място себе си. Увеличи данъците. Въведе около 150 лицензионни и разрешителни режима и затлачи дребния и среден бизнес, като по този начин създаде благоприятна среда за държавна корупция.
Инвеститорите не искаха и да чуят за България, освен руските. Вместо приватизация от чужди инвеститори се състоя пладнешка приватизация от вътрешни съмнителни дружества и физически лица, приближени до бившите комунисти или до Костов и СДС. Властта беше силно централизирана, за да може комисионерството на държавната администрация да се развива. Създадоха се нови монополи като НЗОК.
Докторът на икономическите науки Иван Костов участвал в изготвянето на програма „Ран-Ът”, която провежда на практика чрез приватизацията, като от материални активи на България в началото на 1990г. около 133 млрд. щатски долара, които са изтъргувани в хазната влизат САМО 1.7 млрд. долара! Да припомним няколко фрапиращи примера на приватизация.
МДК „Пирдоп” подарен на Юниън Миниер срещу нищожната сума от 55 млн. щатски долара! При производството на злато, сребро, платина, електролитна мед, почивни станции на планина и море, сграден фонд и др. сумата е смешна.
НХК „Нефтохим” е продаден за 106 млн. щатски долара при оценка на активите на НХК за около 3 млрд. долара. Само от скраб можеше да се вземат повече пари в пъти над цената за приватизация.
БГА „Балкан” беше приватизирана за цената на един апартамент-132 000 щатски долара, а Гад Зееви приватизатора на „Балкан” е спечелил от продажби на авиопарка над 300 милиона щатски долара и осъди в Париж, България да му плати 10 млн. долара неустойки за неизпълнени клаузи по приватизационния договор. ПЕЧАЛБА ОТ 2280 ПЪТИ ЗА ГАД ЗЕЕВИ И ЗАГУБИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!?
Не е истина, че валутния борд е замислен от Иван Костов, заслуга, която му се приписва. Още през 1991 година се обсъжда валутен борд в България. В началото на есента на 1996 г. Жан Виденов обяви, че „най-доброто лекарство за българската икономика е въвеждането на валутния борд (наричан тогава паричен съвет)!!! Тогава Иван Костов се обявява, че такова нещо в българската история не е имало и че това означава отказ от национален суверенитет?!
ТРЕТИ МИТ: Иван Костов спасил България
Иван Костов не направи всичко да спаси реакторите на АЕЦ, а се съгласи послушно с еврочиновникът Ферхойген и сложи кръст на реакторите от малките блокове от І до ІV през ноември 1999г. Както разбрахме валутния борд не е патент на Костов и на практика започна да се прилага при служебния кабинет на Софиянски. Иван Костов не се и опита да спаси българските медици в Либия, а зададе въпроса: „ Ами ако са виновни?”. Костов е бил предупреден месец преди арестите от Националната разузнавателна служба ?!
Дали пък не е спасил България, като е накарал съпругата си Елена Григорова-Костова да се откаже да бъде повече партиен секретар и през 1997 г. да се хвърли в бизнеса като управител на „Булс”-ООД, заедно със Зоран Ристич, който е издирван за фиктивен износ на горива?! Интересни неща са ставали по време на югоембаргото с националните спасители?!
Сигурно Иван Костов е спасил туризма в България?! Едно е ясно, че не е спасил, а спазарил „Златни пясъци” за себе си чрез своя ресторантьор Славчо Христов, който е финансирал РМД-то, което купува за 80.8 млн. долара чрез БРИБанк, която контролира.
„Спасителният” кръг за Костов – „Олимп“ придобива:
Стопанска банка, военните предприятия „Арсенал”, „Бета”, „Пима” и „Трема”, „Бороспорт”, СИ Банк, „Пампорово” АД. Костов осигурява приватизацията на фармацевтичните заводи в Дупница, Разград и Троян за зетя на Георги Атанасов- Петър Терзиев и за роднина на Петър Дюлгеров членове на ЦК на БКП и Политбюро на ЦК на БКП срещу комисионна от 5 млн. долара.
По-късно тези заводи са продадени на външен инвеститор.
Ето как Иван Костов и сие „спасяват” България?!
Това са само три от митовете за Командира, но са показателни за неговото минало, морал и настояще .
Да не забравяме, че и Б.Борисов в началото на мандата на ГЕРБ му гласуваха доверие, на Костов и му повериха комисията за контрол на ДАНС, помните ли?
Такива поразии направи той тогава, че сега това което става е и негова функция… службите които по принцип са призвани да ни защитават именно от това, което направиха монополистите….
Сигурно и затова игра в отбора на Сергей Игнатов като окрадоха ФНИ – сега да се наместят всичките 5-ма ДСБ-ри в НБУ?!
Този „назначен“ от БКП демократ – безсрамник, който излъга надеждите на българите отново опипва почвата дали да изпълзи. Може да ме гони параноята вече, но виждам почерка му в протестите на децата ни и ако това е така, това точно ще го закопае!!!
Интриганта-почитател на Макиавели, чиято любима дума е ХОРАТА … Който му иска съветите по-добре да си направи харакири.
Правилно Борисов го нарече Гавгамел.
Показателни са и думите на Костов: “В политиката може да се издържи дълго, ако си безочлив и разчиташ на късата човешка памет.”
Този НАГЛЕЦ не спира да се навира в очите на ограбените и измамени от него българи! НО НИКОЙ и НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!
Това е от мен-някои неща зная и помня, други ги има в нета – можете сами да си ги намерите!
За пореден или за последен път разбирам колко е прав Бойко Борисов с прозрените си още в началото на управлението на ГЕРБ за „мините“ заложени от предишните… И затова чуйте песента – тя е подходяща за ГЕРБ и Бойко Борисов!

Галя Атанасова (Фейсбук)

*) Заглавието е поставено от автора на блога, защото авторката на материала не беше поставила такъв, а първия е на мнение, че подобно заглавие обрисува доста точно контекста на изложеното

9 Gedanken zu „Иван Костов – Срутилата се ДС легенда*

 1. написаното е вярно жалко че вярвахме на този човек през 1992година един лагерист от Белене приятел на моя баща ми каза че костов не е чист човек на моя въпрос защо той отговори СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ РАЗБЕРЕШ

 2. Само като прочета глупостите, че Иван Костов е вкарал ДПС в коалицията ОДС и тъпизмите за „Ран-ът“ ми става ясно за какъв парцал срещу Костов става дума. Драги „писателю“ ДПС никога, ама никога не са били в коалиция нито със СДС нито с ОДС.

  • Болиле, ако се абстрахирам от менталната ти инсуфициенция, която те е налегнала, трябва да ти припомня времето непосредствено преди създаването на временното правителство на Софиянски. И за тогава ли твърдиш, че не са били в коалиция, невменяеми идиото?

  • Явно малко си чела… Ама не се напъвайте. Четенето може да бъде опасно за Вашето здраве – току виж сте прогледнала…

 3. Всичко написано за костов в статията е вярно, но никой не си задава въпроса. на какви нива и с кои личности костов се е окопал и обвързал в Европа и САЩ, за да е политически устойчив и такъв наглец в годините до днес! А иначе очи в очи той цинично би ни наритал с думите , че всичко написано тук за него не е истина и че ние авторите психически не сме добре. Силни и системни позиции има в провинцията където негови очи и уши са общински съветници, шефове на фирми откъдето той продължава да извлича дивиденти!

 4. Това същия Стефан К. ли е?

  Stefan K.
  EMAIL- midwestgeto@aol.com
  Thu Jan 11 06-08-50 2001

  Do Krastavicharya,Tedy,Texas Ranger i Zidaro-mazacha.Nikakvi iznenadi,elementarni oplyovki i kyorfishetzi.Pak starite lakardii za lisitzata i kiseloto grozde( obicham fermentiraliya grozdov sok),bilo me marzyalo i prochie prostotii.Lichni oplakvaniya nyamam,dobre sam otvsyakade finansovo blagodarenie na bulgarskoto si obrazovanie i normalniya za povecheto bulgari vroden yset i common sense(jivot i zdrave i sas sobstven dreben biznes) .Temata ,koyato obsajdame obache e ne moyata skromna persona a vzaimootnosheniyata Evropa-America .Po postingite vi razbiram,che si xortyvam s elementarni gastarbaiteri,chiyato tzel e edinstveno da pripechelyat nyakoi dolar i da napalnyat tarbyxa.Az priyateli finansovi problemi ne sam imal i v Bulgaria,imax obache moralni i za sajalenie prodaljavam da gi imam.Tova me i spira da se varna.Krastavicharyo,poznavam ti mai pisaneto izpolzvash mnogo nik-ove spored temata,koyato komentirash.3.2% milionaries v USA malko mnojko mi se stryvat(okolo 7 500 000 ),koi ti e iztochnika?.Az shte ti predloja drygi tzifri – 44 000 000 bez health insuranse,okolo 100 000 000 bez dental insuranse.obiknoveno xorata bez health i dental benefits sa i s mnogo niski doxodi.Blagodarenie na tyax ima i milionerite.Pravoto na svoboden dostap do medinski i dental yslygi e osnovno choveshko pravo i „svrax-darjavata“ USA ne moje da go osigyri na tezi svoi grajdani.Da ne govorim za kachestvoto na tezi yslygi(texnikata ya ima ama xorata gi nyama nikakvi).Bolnitzite sa sazdadeni s tzel biznes,biznes i samo biznes a kogato postavish v osnovata na vsichko samo pari znaesh li kakvo stava ?- mrat xora.Da ne govorim,che amerikantzite sa edna ot nai-bolnite natzii v sveta,blagodarenie na nachina si na xranene,tapkanite si s xormoni xrani i ybiistveniya stres na koito sa podlojeni ejeminytno.Dryga lyobopitni tzifri-1998 godina-34 5000 000 choveka bellow poverty level,1999 godina-32 300 000 choveka bellow poverty level,kriteriya za granitzata na bednostta koito e izpolzvan e -14 029 $ annual income za four people household,i saotvetno 13 290 $ za three people household.Da otbelyazvame li ogromnite symi,koito mirikantzite plashtat za jilishtata si postroeni ot talashit.Razbiram,che ste mnogo gordi ,che ste v stranata na Marlrboro ama gledaite po-malko filmcheta i imislete s glavite si ako mojete.America e edna ogromna kyxa PIRAMIDA. Sas zdrave.

  • Не, не съм аз, за Ваше съжаление. От 1986 не съм стъпвал в Щатите, а адаша явно 1999-2001 е живял там.
   Всъщност предполагам, че са хиляди българите отговарящи на съкращението „Stefan K.“
   Кое Ви накара да помислите, че може би съм аз?
   Оох, сектанти малоумни. Никога не можете нещо сносно да измислите. И компроматите са ви нескопосани.
   Интелект, клонящ към точка на замръзване… 😀

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert