Значки на статуса

.

В днешното материалистично общество, повечето от нас, правим оценки за нивото на успешност на другите, на базата на „значките на статуса“, които виждаме у тях (и те самите показват).

Тези значки на статуса включват слънчевите очила, часовника на ръката, автомобила, дамската (или мъжката) чанта, обувките, дрехите и т.н.

Големият проблем с тях обаче е, че в опита си да покажат успех пред обществото, много хора попадат в капана на закупуването на значки на статуса, вместо да управляват парите си мъдро, за да постигнат финансова независимост.

 

Едно от най-добрите решения, което можете да вземете за себе си и семейството си, е да изберете да не играете на „Играта Значките на статуса.“

Следващия пример илюстрира много точно какво означава това в реалния свят:

Камерън търсеше да си купи нови слънчеви очила. След разходката по магазините, той откри, че избора му се свежда точно до три варианта. Той започна да обмисля решението си за покупка, изключвайки евтините очила, защото те нямаха UV защита, а той не беше готов да направи компромис със здравето си, само за да спести няколко долара.

Очилата марка Oceangear бяха здрави, имаха най-високата UV защита и 1 година гаранция. С две думи, струваха си парите, не бяха надценени.

Очилата Monage, също бяха направени добре и имаха висока UV защита. Обаче и цената им беше с 200 долара по-висока в сравнение с тази на Oceangear.

Камерън осъзна, че разликата в цената е значката на статуса, която се асоциира с носенето на Monage.

Тъй като той и съпругата му бяха решили да не се поддават на изкушението да играят на тази игра, той купил очилата Oceangear, а останалите 200 долара депозирал в банковата си сметка.

Важно е да се отбележи, че решението да не играете „Играта на значките на статуса“ не означава, че трябва да се превърнете в евтин скъперник, който отказва да похарчи дори и цент. Нито означава да правите компромиси по отношение на Вашите желания, като да се лишите от нещо, само в името на спестяването.

Вместо това, е важно идентифицирането на тези продукти, които представляват добра стойност за цената си, без да се оскъпяват ненужно от логото на популярен бранд, асоцииран със значка на статуса.

Чрез прилагането на тази проста финансова философия към решенията за покупка на личните си вещи, дрехи, автомобил, жилище и т.н., можете да спестите хиляди долари. А спестените пари да пренасочите към инвестиции, които Ви носят допълнителен пасивен доход.

Затова, днес искам да Ви подканя да видите „Играта Значки на статуса“ такава, каквато е в действителност – просто един процес по манипулация на съзнанието, разработен от търговците, в опита им да максимизират печалбата на своите компании.

Само си помислете – демонстративното закупуване на скъпи вещи прави ли Ви щастливи? Има ли значение какво говорят хората за Вас, след като вътрешно в себе си, Вие не сте удовлетворени от постигнатото в живота?

http://www.positivespirit.net/

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert