Асен Агов – щрихи

.

zx320y320_994963Изключително популярният в близкото минало тв водещ Асен Агов и депутат от СДС и ДСБ, се натискал с пълни сили да стане агент на бившата Държавна ситурност. Това стана ясно от оповестяването на документи от Секретния фонд на институцията, уличаващи го като кандидат за офицер там.

Въпросният документ е издаден през 1980 година и без никакво съмнение доказва, че отявленият противник на тоталитарния режим и едно от знаковите лица на демократичните промени у нас Асен Агов, се е опитвал да стане кадрови офицер в най – секретното поделение на репресивните служби.

Протоколът с регистрационен номер 2704/ 18 02 1980 на Първи отдел известява, че вътрешната комисия е взела решение да се заличат определени документи от архива. В тях имало секретни данни за кандидат – шпиони, а в списъка под № 3 фигурирало и името на Асен Агов.

Според запознати с методите на Държавна сигурност, в Първи отдел се допускали само изключително сигурни и многократно проверявани хора. Такива, които не един път са доказвали своята лоялност към партията и режима, и имат сериозни семейни традиции в тази област. Било известно, че и бащата на Асен – Йордан е бил ДС агент и вероятно това е една от основните причини службите да се захванат и със сина му. Дядо му, на когото е кръстен, е бил терорист паракселанс и  е един от участниците във взривяването на църквата „Света Неделя“ през 1925 год. в София.

Има обаче една подробност. Тъст на Асен Агов беше Драган Тенев, който до преди години водеше интересно предаване по ТВ въпреки преклонната си възраст. За жалост дъщеря му, актрисата Северина Тенева, почина млада и остави Асенчо вдовец. Говори се, че ракът я е стопил бързо, след като тя хванала на калъп Асен Агов с младо момче… Заради тази си зависимост той НЕ е бил одобрен за щатен служител на ДС и баща му е писал лично писмо до ген.-полк. Димитър Куров Стоянов – дългогодишен министър на вътрешните работи. В резултат Асен Агов бива привлечен само като агент и му се дава свобода на действие като журналист-международник.
След 10 ноември, плавно и по указания преминава на ДЕМОКРАТИЧНИ позиции. Видният столичен педераст, проф. Михаил Неделчев го вкарва в леглото си и после му съдейства за шеф на БНТ.

Асен Агов е и от КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ !!! Като депутатът от СДС по онова време, висял на ПЧБ с 40,578 млн. лв. Той е сред длъжниците, върнали заема си в краткото време преди огласяването на списъците, но разбира се, КОН ЗА КОКОШКА…
Опитни политолози пък споделят, че разкриването на истината за Асен Агов, определяща го като поредния храненик на репресивните органи, е само още едно доказателство, че така наречените български демократи са просто преоблечени комунисти от миналото.

asen-agov-300x187.

.

Асен Агов и другата видна кука на ДС Красимир Друмев, сега гл. редактор на Нешънъл Джиографик

.

По материали от Мрежата.

Ein Gedanke zu „Асен Агов – щрихи

  1. Стефане, в едно грешиш. Бате Мишо Либерало не е виден столичен педераст, той е най-малкото бисексуален. Не трябва да забравяме, че зарадва българската политика с недоразумението Надежда Михайлова, за което и до днес се тупа в гърдите, че последното многократно му е приставало на тъмно, за да плати с това политкариерата си.
    Другата му изгора и настояща кумица, снаха на литературния погромаджия и виден болшевишки престъпник Пантелей Зарев, Мирела Иванова, също се хвали наляво и надясно, че му е създавала неизмерни радости на загасена нощна лампа.
    Така че педераст, педераст, ама вкара в литературата и политиката няколко шантонерки, за радост на целокупното българско население. Отдай му заслуженото на този кадесарски плужек и шут. Не само политиката ни, но и литературата ни и до днес бодро крачат след съдържанието на гащите му. Да ни е сладко!

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert