10 целувки = 1/2 литър водообмен

.

Целувайки се, напрягаме цели 38 лицеви мускула!

Знаете ли, че силният шум кара жените да си похапват повечко? Или че френските бебета плачат на френски, а целувката изгаря немалко калории? Ето още факти от категорията „интересно и малко налудничаво“:

.


Женска работа

Жените реагират на шум по-различно, отколкото мъжете. Изложени на много силен силен шум в рамките на един експеримент, повечето жени – за разлика от мъжете – реагирали с повишен апетит. Дамите започнали да си похапват повечко сирене, чипс и шоколад.

Странно изкуство

Австрийският биолог Ерих Шопф пък рисува картини с… бактерии. За тази цел той обикаля света в търсене на микроби, образуващи цветни пигменти, които после биологът използва за своето малко изчанчено изкуство.

Дълголетие за скулпторите

Художниците умират по-рано от скулпторите. Сравнението на биографичните справки на 460 хора на изкуството, живели в периода от ХІV до ХІХ век, показало, че художниците умират средно 4 години по-рано от своите колеги-скулптори.

Без сълзи няма тъга

След като ретуширали сълзите от лицата на хора от снимки, психолози проверили как участниците в експеримент определят емоциите на сниманите лица. Оказало се, че без сълзите изражението на лицето изцяло се променя. Анкетираните масово отговорили, че хората от снимките не изглеждали тъжни, а по-скоро отегчени.

Вода на прах

Океаните са най-големите „производители“ на прах. От пяната на вълните им се образуват солни кристалчета, които вятърът разнася във въздуха под формата на прах.

Да плачеш на френски

Новородените германчета плачат на немски, а френските бебета – на френски. Според изследователи, плачът на новородените френски деца имал покачваща се интонация, а този на германските бебета бил със снижаваща се интонация. Това напълно съответства на интонацията при говоренето на двата езика.

Страстни целувки

Ако се целуват с език в продължение на 3 минути, хората изгарят около 12 килокалории. Учени установили, че по време на целувката се разменят 60 милиграма вода, 0,7 милиграма белтъчини и мазнини, както и 0,4 милиграма сол. В същото време целуващите се напрягат цели 38 лицеви мускула.

http://www.dw-world.de/

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert