10-те най-чести мъжки лъжи

.

menСлучвало ли ви се е да закъснеете и да ви се наложи да измислите оправдание за забавянето си? Или да си купете нещо, а след това да трябва да прикриете колко всъщност сте дали за него? Факт е – оправданията са доста често срещано явление във взаимоотношенията мъж-жена. Е, не винаги те е най-оригиналното нещо, което сте можели да измислите, но пък в повечето случаи вършат работа.
Изцяло в полза на дамите списание Cosmopolitan състави списък с 10-те най-разпространени лъжи, които мъжете изричат на гаджетата и съпругите си и истината, която всъщност се крие зад тях.

10. “Попаднах в задръстване”
Просто му е много по-лесно да каже това, отколкото да направи усилие да обясни истинската причина за закъснението си. Не забравяйте, че все пак комуникацията не се удава на мъжете толкова добре, колкото на жените. Добрата новина е, че спокойно може да замаже очите на половинката си по този начин, дори когато това, което го е задържало е напълно безобидно. Все пак, безобидна или не, лъжата си е лъжа.

9. “Не беше толкова скъпо”
Мъжете харесват играчки и не обичат да усещат неодобрението на съпругите или приятелките си, дори когато банковата им сметка не е обща. Причината за тази измислица може също да е желанието му да докаже на жената до себе си, че се отнася отговорно към парите. Той не иска тя да си мисли, че ако споделят разходите си, той ще ги изхарчи за едни куп глупости като плазмен телевизор и други модерни играчки.

8. “Пътувам натам”
Момчетата обикновено казват това, когато са принудени да правят компания на половинката си на събитие, което нямат никакво желание да посещават. Семейна вечеря например. Той го прави заради нея, но това не значи, че не й се цупи вътрешно. Така де: не може да откаже да дойде с риск тя да му се разсърди, а и не иска да се карат. Като изрича това, той печели малко време и идва със закъснение, където трябва. Това е неговият начин да си спечели част от контрола над ситуацията.

7. “Не пих толкова много”
Тази на пръв поглед безобидна лъжа може да означава сериозен проблем и не говорим само за връзката. Ако често я изрича е напълно възможно да има проблем с алкохола.

6. “Извинявай, не съм си чул телефона”, 5. “Падна ми батерията” и 4. “Нямах обхват”
И трите реплики означават едно и също нещо: просто не ти вдигнах. Защо? Мъжете често прибягват до лъжи като тези, защото се страхуват да кажат, че в момента просто не им е до разговори и искат да останат насаме със себе си. За доброто на всяка жена е да не прекалява с телефонните проверки и да създаде още един повод да му липсва повече.

3. “Не, дупето ти не изглежда голямо”
Истината е проста. Ако една жена задава този въпрос, на първо място тя сама си проси това целенасочено успокоение. Всеки мъж има приятел, който го е учил, че “веднъж й отговорих грешно и после не искаше да се съблича пред мен”. Това е единственият безопасен отговор, който той знае, така че просто няма начин да поеме риска и да ти каже нещо друго.

2. “Пия си последната бира и тръгвам”
Експертите са единодушни, че тази мъжка лъжа, съобщена по телефона, означава, че иска да затвори на половинката си възможно най-скоро, за да прекара повече време с приятелите си. И истината е, че дори да я изрече три пъти в една и съща вечер, той наистина я вярва всеки път.

1. “Няма нищо, добре съм”
Цели 52 процента от мъжете са казвали това пред приятелките си. И според експертите целта на тази реплика е да избегнат драмата и да защитят мъжкото си достойнство. Момчетата са наясно, че не ги бива особено в изразяването на всичко, което им се случва в момента, и предпочитат да държат съпругите/приятелките си вън от проблемите си. Дами, следващия път, когато той прибегне до тази реплика по-добре му дайте няколко дни, а след това го питайте пак дали е разстроен и каква е причината. Дотогава може да е измислил изход от ситуацията, в която се намира.

http://10te.bg

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert