Спермата е антидепресант за жените

.

Мъжката сперма има свойството да действа като антидепресант върху жените.

.

Психолози от Държавния университет на Ню Йорк изследваха потенциалната роля на спермата за облекчаване на депресията при нежния пол.

Те доказаха съществуващата досега само като хипотеза теория, че хормоните в спермата имат способността да повишават настроението на жените.

В проучването отпреди 9 години почти 300 колежанки взели участие, като отговорили на въпросници за сексуални истории. Включени били и въпроси за откриване за симптоми на депресия.

Какво се оказало? Жените, които практикували необезопасен секс имали по-слаби симптоми на депресия, отколкото тези, които винаги или почти винаги използвали презервативи.

Спермата на мъжа е сложна смес от различни съставки и сперматозоидите всъщност съставляват една много малка част от нея. При премахването на сперматозоидите това, което остава, е семенната плазма. Тя представлява течност с множество съставки, някои от които могат да преминат през стените на влагалището след секс и да се открият дори в кръвта.

Трите основни съставки в семенната плазма са естроген, простагландини и окситоцин. Естрогенът и простагландините са свързани с по-ниските нива на депресия.

„Въз основа на някои от събраните доказателства считаме, че има основание да се смята, че жените, които практикуват необезопасен секс отчасти могат да го използват като самолечение“, произнасят се изследвателите. Един вид осеменяването оказва ефект върху настроението и то действа като средство за неговото подобряване.

Следващата цел на учените е да изследват влиянието на спермата върху психическото състояние на мъжа.

Техни колеги твърдята в друго проучване от преди време, че съществува връзка между спермата и интелекта на мъжа. Мъжете с по-висок интелект са по-малко плодовити. Затова и при тези, които не блестят със своя ум, никога не се наблюдава недостиг на сперма.

Според изследователите от Университета в Сиракуза пряката зависимост на размера на тестисите и развитието на мозъка е предизвикана от големия разход на енергия.

„И за единия, и за другия процес са необходими сериозни запаси от енергия, а мъжкият организъм не може да се справи и в двете направления“, обясняват учените.

http://ezine.bg/

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert