Реформаторския стан

.

Garbodakshayi Vishnu sleeps as the universes emanate from his poresКолкото и да се мъчат парцалите на Пеевски да издигнат на някакъв  пиедестал Реформаторския блок, елементарната човешка причинно-следствена обосновка на ситуацията говори, че те не биха могли да съберат и половината от сбора на отделните им компоненти. Защо ли? Много просто. Ето защо.

.
1. Сектантите гласуваха за Костов, защото са му сляпо верни, което не само не важи за Радан, ами в него виждат промушил се между капките кариерист, без партиен стаж. Повечето тайно го ненавиждат.
2. За Пръмовица никой няма да гласува, защото електората ѝ беше съставен главно от дежурните лекета, които търсят зародиша на нова партия, ега и те там да се доберат до властта. Правиха някаква асоциация с ГЕРБ, ама останаха излъгани. Сега пък съвсем всичко се разми и тази опция въобще отпадна. С други думи – зеро – банката печели.
3. Надка Едикоясивмомента и Иваджелиста, не могат дори собствените си роднини да накарат да ги подкрепят, камо ли друг. Надка-патка има обещанието на Командира, че пак ще бъда първа в листата за евродепутати, ама този път Манго ще ѝ го върне за номера с току що миналите избори. Халваджия за бозаджия. Няма що.
4. Зелените след толкова напъване и луди крясъци, дори не могат да покълнат, ами изравят земята около тях, та коренчето да се смята за растение. Е, само с ентусиазъм на Кришна – поклонници, не става.
5. СДС е отдавна разбито и дори и бранда отдавна се обезцени и не привлича никой.

6. Май и още някакви там са се наместили, ама при тях столовете в управата са повече от кандидатите да седнат на тях, та не си направих труда дири да ги запомня.

В заключение бих добавил лошия привкус от взаимното оплюване по време на току що миналата предизборна кампания. Това, че лидерите от немай къде са преглътнали горчивите хапове в интерес на евентуално добиране до Парламента, не значи, че и редовите полезни идиоти са на същото мнение. Те компромиси за к’во да правят, след като пак до повече от 200 лв. пенсия, едва ли ще я докарат?

.
И к’во остана? Ако Цветан Василев се окаже ларж, да им дари малко мургави гласове, срещу бъдещи услуги… Може, ама надали. Лъжец, на лъжци не вярва.
Това, че Местан ги чака да си стъпят на краката, та да сдаде властта, не значи, че разчита на тях, а се надява поне малко гласове от ГЕРБ да свият, с обещания за светло бъдеще. Това е.

Е тимуровци, дерзайте!

.

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert