Разликите между НЕГО и НЕЯ

.

Мъжете и жените се различават много в начина си на мислене, в навиците и предпочитанията си. Проучвания доказват, че мъжете и жените възприемат по различен начин както себе си, така и околните. Ето някои примери:

 

.

Мъжете и жените са устроени по различен начин. Това е неоспорим факт и заключение, до което са стигнали множество учени, изследвали феномените „мъж” и „жена”. Причината за това е разликата в развитието на мозъчните полукълба. ТОЙ има по-добра ориентация в пространството, смята наум по-бързо, движенията му са по-целенасочени и точни. ТЯ пък може да се похвали с дар слово и гъвкавост, възприема по-бързо промените и притежава по-добра памет. Разликата между НЕГО и НЕЯ обаче не се изчерпва само с това, тя обхваща още:

Облеклото: 64% от мъжете не биха завързали връзка с жена, чийто стил не харесват. В това отношение жените са по-толерантни. 72% от тях са на мнение, че винаги могат да променят облеклото на партньора си според своя собствен вкус.

Самооценката: погледне ли се в огледалото, ТОЙ се възприема като по-привлекателен и по-мускулест, отколкото всъщност е. В отражението си ТЯ пък вижда една с 5 килограма по-дебела жена.

Ухажването: 79% от мъжете си падат по смели жени. Това обаче важи само по време на флирт. Проучвания показват, че мъжете се разочароват от дамата си, ако още на първата среща им се отвори парашутът за секс. За да хлътнат по някоя жена на мъжете – средностатистически – им е нужна само една среща. Жените се влюбват едва след половин година.

Концентрацията: концентрацията и вниманието на мъжа се изострят само 10 минути след първата чаша кафе. При жените това отнема повече време.

Козметиката: ТОЙ има 6 верни приятели: сапунът, шампоанът, дезодорантът, пяната за бръснене, афтършейвът и гелът. ТЯ има най-малко 15.

Ориентацията: мъжете навъртат километраж, а жените питат. 85% от мъжете никога не питат минувачи за правилния път, но затова пък през целия си живот изминават почти 40 000 излишни километра поради загубвания.

Организацията: жените умеят да вършат по няколко неща едновременно, за мъжете това е много по-трудно. ТОЙ не умее едновременно да ходи и да участва във важен разговор – виновна е отново структурата на мозъка му. За един някогашен американски президент дори се казваше, че не може едновременно да дъвче дъвка и да слиза по стълбичката на самолета 🙂

Сръчността: преди да сглоби една етажерка, жената чете указанията, а мъжът отдавна е готов с конструкцията, при това накрая му остават най-малко три излишни чарка 🙂

http://www.dw-world.de/

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert