Надежда Михайлова – усмивки от старите ленти

.

Надежда Михайлова: В Аксаково имаме шансове, червеният кмет умря

Тези микрофони сигурни ли сте, че не чуват“, опасява се от подслушване лидерът на сините в града. „Е-е, че к’во“, отвръща външната министърка по време на скандалния инструктаж в Ловеч. Скандална касета със запис на разговор-инструктаж в Ловеч между външната министърка Надежда Михайлова и 5-ма сини функционери, състоял се на 13 септември т.г. (1999г. – бел. ред.), бе оповестена на 23 септември от кореспондента на “ Дума“ в града. В броя си от 24 септември „Монитор“ публикува част от стенограмата на инструктажа на Михайлова. Днес представяме пълния текст на записа. В разговора освен външната министърка участват ловешките депутати от СДС Владислав Костов /шеф на парламентарната комисия по земеделие/, Кирил Баев, Васил Мандев /лидер на СДС в града/, местният кандидат за кмет на сините Иван Арабаджиев, водачът на листата на съветниците Добри Атанасов, областният управител Гето Джурковски, а вероятно и други.

Надежда Михайлова: Смисълът беше, моето идване да бъде максимално използвано, щото то е за вас, не е за мене. Мен няма да ме избират. Но вие не го използвахте. Значи тези хора, които бяха тука, и с мене, и без мене ще гласуват за СДС. Все пак единственото положително, че дадох интервюта за вестниците и утре те ще прочетат за мене. Но не е достатъчно. Значи първо, начинът, по който водите кампанията. Влади е специалист по земеделието, но по другите въпроси търсете експерти – по социалните въпроси, по пътищата, познавайки проблемите на общината. Аз не знам каква ми е програмата, сигурно хубава, познавайки проблемите на общината, вие идентифицирате 4-5 от тях, за които знаете, че ще мине – там възли, мостове, отляво, отдясно. Трябва да има хора, които да отговарят. Аз не мога да отговарям на въпроси, които са от местно естество, и не мога да ги познавам.И няма да звуча убедително. Аз съм тук, за да кажа, че централната власт подкрепя този кандидат. Това им е достатъчно. Аз дори нищо да не кажа, само това, че съм тук, е подкрепа. Те искат конкретни отговори. Щото в крайна сметка какво ще ги накара да гласуват за него. Ако неясно е това и неясно и предишното, то ще си гласуват онова, което са видели. Плюс това инерцията още ги яко действа. Хората в залата… Вчера в село Аксаково, във Варненско, традиционно червено – там имаше един кмет, който умря, благодарение на което имаме някакви шансове от БСП. Той беше много популярен, дето се казва, мир на праха му, какъвто ще да е бил. Но въпросът бе, че този кандидат за кмет, млад мъж, защото аз съм видяла всякакви варианти и ви го казвам от опита си, очевидно има екип, защото той не може да тича. Неговата работа не е да тича от къща на къща. Неговата работа е да се концентрира и да направи силни изказвания. Да звучи убедително, да има самочувствието на човек, който действително ще направи нещо. Видят ли колебливост, няма да гласуват. Ловеч е тежка община. Ловеч не е…Дето се казва, във Варна, каквото и да каже, ще го изберат. Или в Пловдив. А Ловеч – тука е…Тука сме на минус. Не на плюс.

Владислав Костов: Хм, хм,ммм…

Михайлова: Значи тук трябва много къртовска работа. Защото аз днес затова се засмях, като чух, че ще спечелите на първи тур.

Васил Мандев: Ама ние така – засилваме себе си…

Михайлова: Ала вие се инжектирате, но това е лоша илюзия, опасна илюзия. Ние 94-та година, никога няма да забравя, с Васко Костов се клехме до последния момент, че печелиме изборите, а ги загубихме катастрофално./ Смях / Нали…Просто аз този филм съм го гледала и знам страхотната болка след това.

Костов: Знам, знам..

Михайлова: Затова просто при положение, че има шанс, не казвам, че е голям, премерете си много точно силите. Аз гледах тук и политическите цели, които си поставяте: Навсякъде в страната да печелим изборите! Това, което сте написали, ако и останалите го напишат, ние…На цялата карта няма да има населено място с комунисти. Всички казват, че ще спечелим..

Мандев: Е, никой не отива на битка, за да загуби…

Михайлова: Вярно е, че никой не..но човек трябва да е реалист. Значи шансовете да спечелите са 50%. Как ги виждате тези 50%. Тези 50% трябва да ги изработите. Те не са до този момент изработени. Значи, първо, да се седне да се види какви малцинства има тук. Примерно, това че не сте успели тука..Тоя какъв е, вече му чух името 100 пъти, дето е земеделец?

Костов: Пейко Гечев не е проблемът.

Мандев: Не, не..

Михайлова: Това е малко. „Многострадална Геновева“ вариант. Вие имате някакъв образ, който…

Мандев: Не, не, не, ние изобщо не го слагаме…

Михайлова: Земеделците могат да бъдат привлечени по 100 други начини. Използвайте механизми. Слушам тука Гриша Ганчев сте завъртели… Хубаво, ако е с вас – с вас. Използвайте го да дръпне конци тук-там. Политиката е, зле звучи, но не е така просто, щото е симпатичен кандидатът и ще го изберат. Не става въпрос за непочтени методи, но има хора, които държат работни места. И които могат да кажат за кого да се гласува. Нямате много такива хора обаче, защото всички предприятия се ръководят от комунисти. Но имате централната власт. Значи, говорете с министри, които могат да повлияят на определени ръководители. Ето това тука, което човекът неумело го постави въпроса, но в него има някавкво зрънце истина. Значи да се види кои фирми…Аз не познавам региона, защото познавам моите региони във Варна и Велико Търново. Но може да се седне и да се види, кои са фирмите, кои са шефовете, кои са приватизирани. Ако може, да се удари 1-2 приватизационни сделки, да се ударят публично. Да излезе той като човека, който…Ето такъв въпрос, казва, ето, ние сме дали на прокурора и на това – да се направи проверка на законносттта на една или друга сделка. Могат всичките да са законни. Аз не можах да разваля сделката за „Интерхотела“, който го купи „Мултигруп“. Но сделката беше направена великолепно. Какво да правим сега, не можем да ги изтрепем. Купили го, купили го, успели – купили го. Но има сделки, които не са направени добре. Още повече, че те тука мислиха, че ще векуват. Така че, сигурна съм, че нищо не ви пречи да направите една проверка. Да им видите…. Вие, дето се казва, им знаете кътните зъби, ако не ги знаете, трябва да ги научите. Да се види тия, аджеба, какви са. Там, където имаме наши държавни предприятия с ръководители – Божков ли, към кое министерство ли, да се говори тия хора да бъдат ангажирани, ако щат да са комунисти. В крайна сметка, те работят за държавата…

Гето Джурковски и Мандев: Всичко държавно сме сменили…

Михайлова: Значи трябва да получат много ясни задачи. Няма така: чакаме да спечелим изборите. Няма какво да чакаме. С чакане просто няма да спечелим. Да се види с малцинствата. Вие тука имате ли малцинства?

Джурковски: Тук нямаме…

Мандев: Чак толкова нямаме, ама имаме..

Неиндентифициран: А има, има..

Джурковски: Само 6 % от населението на…

Михайлова: Вие трябва да седнете и да си изчислите гласовете, на какви гласове може да разчитате. Защо? Дори и да загубите – резултатът трябва да бъде висок. Защото това е авторитет. Всички знаем, че Ловеч е тежък град. Никой няма илюзия по отношение на това, че Ловеч просто ей така, просто ще го спечелим. Но вие постъпателно трябва да почнете да печелите изборите в Ловеч. Но това нещо става само със силна политика. т.е. има фактори, които има шанс да преборите. Ако ги преборите, ще дойда тук да пия шампанско с вас. Дай, боже! Ако не ги преборите тези избори, дори и да не спечелите максимален брой общински съветници. Просто трябва много ясно да си разчетете целите. Защото това ще е подстъп за следващите избори. И да не ги успеете тези, следващите ще ги спечелите. Ако правите това, което трабва да се прави. И затова не го възприемайте като нещо лично. Аз съм говорила – пред зала с десет души, с пет човека. Във Велико Търново през 94-а година в един театър, два пъти по-голям от тоя – само мухите и аз, и още 14 човека или 15 бяхме. Трагедия, просто трагедия. И загубихме, разбира се. Не го казвам, не ме разбирайте погрешно – съвсем друга беше конюктурата тогава в цялата страна. Но идеята ми е – аз ще дойда пак. Ще намериме дата, защото ми се иска да ви подкрепя по начина, по който трябва да бъдете подкрепени. Защото сте се хванали на тежка битка. Но го направете събитие.

Костов: Да, да…

Михайлова: Просто го направете събитие. Щото покрай всичко друго, аз наистина съм външен министър. Имам достатъчно висок авторитет. Имам рейтинг втори след министрите – използвайте го. Дето се казва, аз ще ви прелея моя авторитет на вас. Това е смисълът.

Костов: Така….

Михайлова: Но пак повтарям, тука трябва….. Просто не сте си свършили сега както трябва работата…това е моята равносметка.

Костов: /смее се/

Мандев: За днес – да, за днес има такава работа.

Михайлова: Можеше да кажете: за това мероприятие не сме готови, елате по-късно, ще намерим друго време.

Мандев: Ние очаквахме, не малка разгласа сме направили – и по фирми бяхме ходили, и навсякъде. Не знам защо няма хора.

Михайлова: Ако това е разгласено….

Мандев: Не направихме най-добрата, но направихме, мисля, добра разгласа….

Михайлова: Не сте спечелили журналистите!

Мандев: И аз се чудех от малкото хора…

Михайлова: Журналистите не сте спечелили.

Джурковски: За съжаление всичко е червено тука.

Михайлова: Няма значение…

Джурковски: Те… При журналистите всичко е червено. С изключение на един или двама.

Михайлова: Този от „24 часа“ е голям кокал, агресивен.

Джурковски: Охо, охо…

Мандев: Абе те всичките….Има само един – двама наши.

Костов: Стела Бочева от радиото и тя е червена.

Джурковски: Червена е, разбира се. С изключение на Емилия от БТА – всичко е червено.

Михайлова: Хубаво е, че са затворени медиите. Те нищо не могат да вкарат в централната мрежа.

Мандев: Иначе за тези неща, за които стана дума, като графици, като разпределение по фирми – кой, къде, с кого, как, като малцинства, като всичко това е направено. Като ходене от къща на къща. Само не смееме да тръгваме сега толкова явно до 16-ти. Айде да не вършим глупости.

Неидентефициран: Васко, кажи й за Априлци да го решим, за да не стане същата история.

Мандев: От тук зависи цялата тази организация, която е създадена, как да я използваме максимално и плодотворно, за да си свършим работата.

Михайлова: Просто трябва да ангажирате хора за всяко нещо, да знаете…..Най-важна за всяка победа е организацията.

Мандев: Направили сме екипи по всички направления – техническо обезпечаване, финансово обезпечаване, медийна политика…..

Михайлова: Абсолютно по всички въпроси. Намерете си разтропан човек да ви води пресцентъра. Направете си пресцентър.

Мандев: Имаме го пресцентъра , разтропани хора – не.

Михайлова: Грубо казано, намерете начин тия журналисти да ги хванете по някакъв начин….

Мандев: Част от тях, въпреки че не са комунисти….

Михайлова: Нахранете ги.

Мандев: ….не изопачават нещата……

Михайлова: Това ви казвам, нахранете ги!

Костов: Да, да, да…

Мандев: Не изкривяват нещата, макар да са червени. Има от тях обективни хора. Не ни помагат, но не ни и вредят, не го правят така, че да….

Костов: Не, след като нямаме собствени медии, които същетвуват. И да намерим подхода към тях. Така правилно….

Михайлова: Вземете медии от централните. Има варианти, просто трябва да седнете и да мислите! Вкарайте го в централния печат. Но преди да го вкарате, трябва да му създадете име. Защото да го вкарате, трябва да му създадете име. Защото да го вкарате, централният печат ще клъвне не нещо, което….Не става въпрос дали ще е кмет, но човек, който се опитва да промени Ловеч. Но той трябва да тежи пред тях. Да има авторитет да го поканят.

Костов: Хм, хм, хм…

Михайлова: Просто трябва утре – съберете ги всичките, сядайте и се разпределят задачите и всеки започва да действа../ Към Костов/ Кой освен теб е депутат тука?

Костов: Кирил

Групово: Кирчо, той и Минко от Троян..

Костов: Но той замина за София…

Джурковски: Ние тука четири на един.

Мандев: Четири на един, бе.

Джурковски: Така беше на предишните избори, но…..

Мандев: Не бе, така са ловчалии. Те на гласуване ще дойдат, но тука няма да дойдат.

Михайлова: Дай, боже. Защото в Пловдив са така нещата. Но там си печелят, без да ходят на избори.

Мандев: Мачовете са много показателно нещо.

Михайлова: Не ходят на мачове? Не ходят на мачове?

Мандев: На международните мачове на „Литекс“ ходят по 4-5 хиляди души.

Костов: Чешите са, бе…

Джурковски: Имай предвид, че са без вход.

Михайлова: Аз също не ходя на мачове. Но мисля, че всички мъже ходят на мачове.

Мандев: По принцип би трябвало да ходят….

Михайлова: Търсете обществени прояви – на мачове, такива неща.

Джурковски: Ходим отдавна. На всички срещи досега сме били на централната трибуна.

Неидентифициран: „Литекс“ бяха шампиони.

Иван Арабаджиев: Те и сега са….

Мандев: На всички международни мачове, ние с него сме на мачове. Аз си идвам от София, за да гледаме мачове…

Михайлова: Ама някой….Стоичков от тука ли е, от къде е?

Джурковски: Не, той е от Пловдив. Пловдивчанин е.

Михайлова: Пловдивчанин…А какви други имаше?

Арабаджиев: Петър Хубчев. Добри Атанасов: Хубчев, но той е в Германия, не може да го докараме тука…

Михайлова: Ще му пишете едно послание: Това е моят кмет!

Мандев: „Литекс“ като помощ е и това, че футболният клуб, спортната общественост застава зад него.

Михайлова: Зад кого? Е, ми значи идеал.

Арабаджиев: Имаме изработена програма за срещи….

Мандев: До четиринадесети ни е разчетен всеки ден с посещения. Той сутрин знае от 9 часа до вечерта къде е.

Михайлова: Какви са резултатите на селата към града на СДС до този момент? Ние печелим в града….т.е. на последните избори печелим в града и губим в селата?

Костов: Интересно е, че и селата…

Мандев: И в селата спечелихме!

Михайлова: БЗНС също. Трябва нещо да направим с тия от БЗНС.

Мандев: Тикаме ги, тикаме ги.

Михайлова: Какво се занимавате с този…

Костов: С БЗНС-то, с членовете правим нещо. Пейко Гечев е одиозна фигура.

Михайлова: Няма ли заместник този , въпросният?

Костов: Той ги уволнява….Едноличен търговец.

Мандев: Той е като този вашия, само че няколко степени по-долу, така интелектуално. Този, дето го махнахте във Велико Търново…

Михайлова: Ооо, Руси….Руси…

Джурковски: Карапетков…

Михайлова: Сега обаче Велико Търново на първи тур ще спечели…

Костов: Дай Боже, дай Боже

Михайлова: Такива са дори прогнозите на комунистическия кандидат.

Мандев: Аз Русе малко…

Михайлова: Не Русе, Велико Търново, Румен. Дай, Боже. След 8 години усилия, дай Боже, най-после да вържем цвят. Като отидох и касирах изборите, като махнах това-онова и се нормализираха нещата. Махнах този, дето е сикаджия някакъв.

Костов: Наде, ти може би идваш от Варна с впечатления за варненската публика.

Михайлова: Аз не съм се срещала във Варна изобщо. Аз по селата ходих – Аксаково…

Костов: Тук е и друг манталитет…

Михайлова: Ти какво мислиш – Аксаково, Вълчи дол, Суворово – ти само чуй името и повече не питай за останалите неща. Там пък депутатите не можеш да ги намериш. Аз какво ще ги направя депутатите….

Мандев: Хайде, че Ники непрекъснато бута към датата вторник.

Неидентифициран: Това защото Априлци е община, съставена от 4 по-малки..

Мандев: Това са квартали на един град.

Михайлова: Кога е това нещо?

Мандев: Ами на втори.

Костов: Само Априлци ли, Наде?

Мандев: И Троян.

Михайлова: Аз съм отменила всички пътувания, никъде няма да ходя…

Мандев: До обед е Априлци, след обед е Троян.

Михайлова: Всичко к’во да е, аз съм войник, където са ме сложили…Аз затова се ядосвам, защото….

Костов: Ама много бързаш, това е лошото.

Михайлова: Какво, час и половина събрание.

Костов: Не, не става въпрос за….

Михайлова: Ето утре има Национален съвет, каквото недорешим, ще го решаваме. Той е там, ти си там.

Мандев: Не, не. Става въпрос за това, когато правихме с Николай първия вариант на програмата, отделихме на Ловеч целия ден – разходка из стария град и т.н.

Михайлова: А бе, те няма….

Костов: Искаме да те експонираме повече тука.

Михайлова: Ама не, няма ефект. Трябва да ти кажа, аз ти казвам пак от опит. Аз правя 9 години избори. Една разходка из града, това да. Кой ме видял, той ме видял. Много повече – едно интервю по кабелната телевизия. Всички разходки вземете. Значи варненци, които са изключителни тарикати, та не направихме среща в града, защото кампанията още не е отворена и щяха да ни атакуват.Но някакъв „Мустанг“ ли, някаква телевизия, която обаче ме снима….Вече беше дошла на летището да ме снима. Викам им: махайте се от тука, просто ме оставете на мира, какво ме снимате на летището.Ама как се качвате на самолета. Да не съм някаква царица, принцеса, какво има да ме снимате. И ги изгоних. Днеска този Димчо Гяуров, ми вика значи във Варна това интервю сигурно 100 пъти са го пускали.Денем и нощем го въртят.Въртят, въртят, няма, вика, варненец….

Джурковски: „Мустанга“ е така, той е…Пука радио „Лиани“.

Костов: Гледай сега, с ЮТВ, с „Юнион телевижън“ сключваме договор за медийна изява.

Михайлова: Това е другото, което е. Това са новите методи да влезеш във всеки дом.Тук ще дойдат 50-60 човека.

Костов: Тука ще дават клипове, интервюта, събрания….

Михайлова: Дебати, дебати….

Костов: Дебат ще имаме.

Михайлова: Икономически. Той какъв е кметът?

Мандев: Икономист, завършил в Харков.

Михайлова: Хубаво, хубаво място.

Костов: С екип. Дебат с екип, със своя екип.

Михайлова: Значи никакъв, ей така….Българите сме много странна порода хора. Мислиме, че когато излизаме сами, само така показваме, че ние всичко знаем. Никъде по света човек не може да знае всичко.

Костов: Абсолютно.

Михайлова: Аз дори за себе си го приемам като критика. Със Сашо Божков се видяхме в Балчик, той вика: аз ходя с 11 човека. Аз дето не съм икономист – ходя сама. Е, естествено, човек застава и работи с екип. Той и по-авторитетно звучи на хората. Отивате на дебат с екип – това са моите хора по този въпрос…. И хората имат повече доверие. Защото ти не може да си пенкелер: не мога и от земеделие да разбирам, и от структурна реформа, и от безработица.

Костов: Макар че…аз се уча.

Михайлова: Тука социалните грижи – ще ги науча и тях….

Мандев: Ние наблягаме на въпроса за екипността, това е само…

Костов: Освен това искам да ти кажа, че радио „Лиани“ тука се слуша много, това е местната УКВ.

Михайлова: Ех, как няма време да дойда да….

Мандев: Те много те чакаха там.

Михайлова: Не, не за кампанията….

Костов: Радио „Лиани“ е така добре разположено към нас.

Джурковски: Напротив, много добре.

Костов: Дори много добре…

Джурковски: Тя е ужасно анти сегашния кмет. Значи шефката на радиото е сътрудничка на сегашния кмет…

Костов: Радио „Лиани“ ще ни подкрепя много сериозно и ние ще имаме…

Мандев: Тя го атакува много сериозно…

Джурковски: Тя директно го атакува….

Мандев: Тя му беше сътрудничка и така го мрази и му знае нещата.

Арабаджиев: Има съмнения… -…..ревизия..Той е наш /шум /

Михайлова: Компромати, какви компромати. Аз разбирам да е ходил гол някъде, той тук вече….това му е работа…

Мандев: Това, което са направили, не е добро управление, неправилно изразходване на средства.

Михайлова: Най-силният удар за един кмет е, когато той се явява за всичко. Васко, ти ли ми каза това: „Харесва ли ви така да живеете, ако искате, може да продължавате“. Време е за промяна, алтернатива….

Джурковски: Този кмет има така доста негативизъм натрупан.И, верно позитивна кампания, но това трябва да се използва.

Мандев: Чакай сега, позитивна кампания не означава да го чешиме…

Джурковски: Да му простиш това, че той е обявил държавата за враг номер едно. Той заслужава да го…

Кирил Баев: И нищо не е направил през мандата си.

Джурковски: Той програмата не е изпълнил може би една трета.

Мандев: Лъжата не може да се прости към хората.

Михайлова: – Както да ги гледам, тъй че….Но това е политиката. Те са такива безочливи мошеници, че са в състояние и проявата на хуманизъм да ти я представят както…Като Косово. Те са…Аз направо се чувствам омерзена едно и също да обяснявам вече 6 месеца.

Неидентифициран: Реакцията на хората тук нали, беше въпросът….

Арабаджиев: Но той гражданинът, който го зададе изчезна от залата.

Михайлова: Иванов.

Арабаджиев: – Той влезе, за да ви даде въроса и излезе.

Баев: Той е толкова Иванов, колкото аз съм Петров.

Мандев: Комунист. Е, викам, Иванов, белким и ти научиш…

Костов: Без Иванов и без Петров не може да правим….

Джурковски: Той добре се напъти на този въпрос и отговорът беше категоричен и видяхте колко….

Костов: Да, обаче действително има неща, които….ад хок трябва да се, така да се съобразят и да се актуализират малко. Да се позаострят и да се конкретизират.

Михайлова: Трябва да се види според мен, какво може да се направи…

Мандев: Той отива в едно село и няма да говори за тази общинска програма на селото, на баба Пена…

Арабаджиев: Ще разчитаме пак на вас, че испанският посланик ме е взел под крило…

Михайлова: А-аа! Той утре ще идва при мене.

Арабаджиев: Да, той прави „Красив Ловеч“ паралелно на „Красива България“. В момента изсипва 500 000 долара.

Неидентифициран: На кмета.

Джурковски: Изключително в полза на кмета.

Михайлова: Испанският посланик, как да се каже, е толкова седесар, колкото малко седесари. Искам да ви кажа, че той е…

Неидентифициран: А защо е помагал..

Михайлова: Е, на кой, той не може да се включи в политическата борба. Можем да му кажем….

Арабаджиев: Нещата идват от Виджеланте, италианеца, който е в ЮНЕСКО и който имаше контактите с един тука бивш комунист…

Михайлова: Аз ще му кажа да изчака…

Арабаджиев: …по програмата 1300 години.

Неидентифициран: Със Стоян Нейков.

Арабаджиев: И те нещата са отдавна. Така. Но испанският посланик е направо впечатлен от красотите на Ловеч. Декларирал, че който и да е кмет….

Михайлова: Аз мога да го помоля, той ми е много близък, няма никакви проблеми….

Арабаджиев: Той намеква, че даже може да доведе на принципа, на когото са строили Барселона, като град на олимпийските игри, фирми, които да помагат тука.

Мандев: Да стане ясно, че той ще дойде да подкрепя, само когато…

Арабаджиев: Ще го използваме, нали в…

Джурковски: Да, но той има контакти само с кмета, той – областта е срещу кметството – един път не прояви интерес за една среща поне, макар че ние сме намеквали няколко пъти. Това са проекти, които касаят регионалните…

Баев: Ето това, ако испанският посланик го каже и го пуснат по кабелната, просто ефектът не е малък.

Михайлова: Да, ама истинският посланик е държавен служител, той….

Хорово: …той не може да го каже….

Михайлова: Щото какво правиме, ако не дай си боже, спечели другият. Значи…се провалят.

Мандев: Значи, той се срещнал с депутатите от Ловеч и се срещнал с кандидата за кмет на Ловеч от името на СДС. И са обсъдили проблемите по тази тема, която върви.

Михайлова: Трябва да намерите формата, а аз иначе, аз ще говоря с него, той също ще подскаже, как да го направим, защото той ни подкрепя много…

Костов: Ние можем да изпратим една официална покана към него.

Михайлова: Ми, добре, ако я изпратите, аз не знам кога тоно ми е срещата, обаче…

Неидентифициран: Тук обаче става много деликатно.

Костов: Поканата става въпрос.

Михайлова: От депутатите, а вие ще поканите в София кандидата за кмет.

Неидентифициран: А, да, там, да…

Мандев: Ние го правим и каним кандидата за кмет, бе..

Михайлова: Ще го направите, ще го излъчим по националната телевизия. Ние ще го заснимаме и …ще ги убиеме всичките…..

Баев: – по националната – супер.

Арабаджиев: Може ли все пак една нотка на оптимизъм. Нека за началото на кампанията да ви предоставим касетата, защото много масирано се подготвяме. Днешната среща действително е…..

Михайлова: – не, не го приемайте….

Арабаджиев: Просто анализирам в момента. Значи считам, сериозно сме подготвили това начало. Изключително масирано с реклама ще подходим към това нещо, вече се печатата нещата. Точно за вечерта, по нестандартен начин, листовки по улицата, покани към гражданите на улицата. Даже тука ще бъде откриването на БСП, две маси ще раздават наши листовки да препращат хората към площадното пространство зад реката, където ние откриваме. Просто те са се скрили тука, капсулирали са се, дай Боже, да е хубаво времето, ще направим нещо грандиозно.

Мандев: Тези микрофони сигурни ли сте, че не чуват.

Михайлова: Е-е, че к’во.

Мандев: Е-па, много важно….

Арабаджиев: Тогава, като се заговори вече, ще имаме по-добра основа, по-добър старт.

Михайлова: Те не очакват тука да се събираме, освен това ние сега ще свършим.

Неидентифициран: …като го броим, откриваме кампанията. Михайлова: – Ние не откриваме, правим една среща. Костов: Ние правим една среща, да.

Михайлова: Ние не коментираме програма.

Неидентифициран: Само представяме кандидата…

Мандев: Подготвили сме доста неща, въпросът е, доста работи ни трябват.

Баев: …чашка с водичка….

Михайлова: …бюлетини, материали. Обаче излизаме навънка и те казват хората…Там пита някой нещо конкретно и става шефът на щаба и казва, ние програмата си не можем да разкрием, защото ще вземе някой да ни я вземе. И в залата настъпва тишина. И хората се питат, защо са дошли, защото не могат да задават такива въпроси. Те се сконфузиха, те са много разговорливи хората. Но кой още ще е по графика, кой ще идва тука?

Костов: Иван Костов ще идва на 26-и.

Арабаджиев: И евентуално министър Бояджиев.

Мандев: Бояджиев ще бъде тук на…

Костов: Бояджиев ще бъде тук и евентуално ще откриеме в Троян.

Михайлова: Тук Богомил Бонев също може да свърши работа…

Костов: Ми, ако дойде много хубаво…

Михайлова: Ми ще му кажа да дойде. Само трябва да ми напомните. Всички тези неща.

Джурковски: Ще има много голям ефект.

Михайлова: Богомил Бонев да дойде тук и да каже да излязат две крачки напред тези с нарушенията.

Баев: В Ябланица искат Върбанов.

Костов: Много интересно ще бъде, ако Върбанов дойде, Пейко Гечев е…./смях/

Михайлова: Вие може на някоя среща, примерно на Богомил Бонев, да обявите Бонев, той да дойде Пейко Гечев, а изненадата да бъде Венци Върбанов. /Бурен смях/

Михайлова: Това е тактиката…Всичко е политика.

Баев: Да не стане някоя авария. Това го пусни във водичката, цяло го пусни, а аз ще го изхвърля навънка, цялата чашка….

взето от Интернет

.

2 Gedanken zu „Надежда Михайлова – усмивки от старите ленти

    • И ти си изгърмял напълно. На Сектантите май само далаверата ви е в главата…
      Ако трябва да си изберем измамници за партийни водачи, ами тогава в Централния да направим кастинг, между осъдените за измами.
      Разбира се, не изключвам и при тази конкуренция, сегашните лидери пак да спечелят…

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert