Мъжете и чистенето

.
Все още има твърде много мъже, които смятат, че чистенето е женска работа. И когато на тези мъже им се наложи да живеят сами или с еманципирани приятелки, става интересно.

Истината е, че да почистиш след себе си не те прави по-малко мъж. Напротив. Дори и да си облечен добре и да имаш подход към жените, в момента, в който някоя мацка дойде у вас и види, че спалнята ти прилича на спалнята на буен тийнейджър, тя най-вероятно ще реши, че има важна работа и трябва да си ходи.

Но не става въпрос само за жените. Поддържането на чистота около теб те прави дисциплиниран и подобрява организацията ти – все пак трябва да вмъкнеш чистенето в пълния си график. И в крайна сметка резултатът те кара да се чувстваш добре.

И понеже едва ли има много наръчници за чистене за мъже, ние направихме един кратък такъв – състои се само от 6 стъпки.

Стъпка 1: отвори си бира и си пусни музика.

Съвсем сериозно. Нали не очакваш, че следващият час-час и половина ще е забавен? Няма нищо забавно в бърсането на праха, затова имаш нужда от нещо, което да го направи забавно. Затова вземи една бира и пусни любимия си албум. Най-добре е нещо ритмично и бързо. Увеличи си го, колкото ти е кеф, стига да не е 2 през нощта.

Стъпка 2: разкарай всичко излишно

Няма смисъл да чистиш около боклуците. Затова първо прибери обувките и чорапите, които свали снощи по средата на стаята, и приготви за изхвърляне празните бутилки от последния купон. Сложи нещата по местата им, преди да започнеш същинското чистене.

Стъпка 3: Избърши праха

Най-добре си вземи от онези четки за прах с дългите дръжки, които използват статично електричество. С тях чистенето на праха е доста по-лесно, отколкото с парцали и някакви други приспособления. Мини навсякъде, където се събира прах. Вдигай предметите, за да забършеш и под тях, не само наоколо.

(Ако си изпил първата бира, вземи си втора.)

Стъпка 4: Пусни прахосмукачката

Мини навсякъде. Особено голямо внимание отдели на мястото, където се храниш. Мини и местата, които не се виждат – под легла, зад дивани и т.н., – защото и там има прах. Ако имаш куче или котка, мини с повишено внимание любимите им места.

Стъпка 5: Банята

Това е най-гадното място за чистене. Едва ли има мъж, който да не отлага чистенето на банята до последния възможен момент. Все пак там не прекарваш кой знае колко време – влизаш, вършиш, каквото ще вършиш, и си излизаш.

Само че мръсната баня не е особено добър начин да накараш момичето, което си поканил у вас, да се отпусне. По-скоро ще я накараш тихичко да се измъкне през външната врата, докато ти си мислиш, че тя е в банята.

Затова ето няколко неща, които са необходими, за да наречеш банята си чиста:

Ако някъде се събира прах, обери го с четката за прах. С препарат за стъкло мини огледалото. Вземи си препарат за тоалетната и мивката и ги почисти. Ако имат нужда от допълнително търкане, действай. Чети внимателно инструкциите на препаратите, ползвай ръкавици, ако е необходимо, и не смесвай препарати.

Колкото и да е неприятно, трябва да обърнеш специално внимание на тоалетната и да я почистиш навсякъде – отвън и отвътре. Не забравяй седалката и казанчето. Най-добре ползвай четката за тоалетна за вътрешната част и някаква гъбичка или друго подходящо нещо за външната, за седалката и за казанчето. След чистенето на вътрешната страна на тоалетната пусни водата. Ако чистиш няколко места с една и съща гъба или кърпа, започни от най-чистото и остави най-мръсното за най-накрая.

Стъпка 6: Готово! Време е да си допиеш втората бира.

След като направиш всичко това, ще видиш, че сам ще се почувстваш по-добре в леговището си. Можеш да се поздравиш с трета бира.

Написано от Кирил Стойков

Ein Gedanke zu „Мъжете и чистенето

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert