Десетте най-популярни легенди за хиперразвити цивилизации в далечната древност (2)

.

6. Tиахуанако, (Tiahuanaco)

Вратата на Слънцето в Тиахуанако
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Както в Mю и Атлантида, строителството в Южна Америка е било в мегалитни мащаби с многоъгълна конструкционна технология, дизайнирана да направи масивните стени устойчиви на земетресения. Тези стени са били от значителна важност в района на Огнения Пръстен – древната Mю.

Домове и обществени здания са били изградени от големи каменни блокове. Заради високата почит, която са отдавали на културата за благополучието на бъдещите поколения, и високото ценене на постепенният, продължителен растеж на обществото, сградите са били строени така, че съществуват с хилядолетия. Къщи, направени от цимент, дърво и мазилка, ще издържат около сто години, ако са поддържани. Но погледнете мегалитните конструкции на Египет, Малта и Перу. Тези здания стоят и днес. Куско, древната столица на Перу, която по всяка вероятност е била изградена преди инките, е все още обитавана и днес – след хиляди години. Действително, повечето от зданията на централен Куско днес имат стари стени, които са на стотици години (докато по-скорошни здания, построени от испанците, вече се ронят).

Само неколкостотин мили на юг са фантастичните руини на Пума Пунку, високо в боливийското Aлтиплано. Намиращи се само на една миля от прочутия Tиахуанако, останките от Пума Пунку представляват масивни мегалитни конструкции, разхвърляни като детски кубчета за игра. Какъв вид катастрофален катаклизъм може да е причинил това? Мегалитната конструкция е от вида, който би трябвало да издържи хиляди години, и въпреки всичко 100-тонните блокове са били накъсани на части от могъщи геоложки сили.

Изглежда, че континентът Южна Америка е бил неочаквано и бурно изблъскан нагоре по време на някакъв катаклизъм, най-вероятно при смяна на полюсите. Бивш канал, намиращ се на морското равнище, сега може да бъде видян на около 4000 метра надморска височина в Андите. Възможно свидетелство за този сценарий са многото океански вкаменелости, които се наблюдават близо до Титикака. Езерото дори се обитава от сладководни морски кончета, които се срещат единствено там.

7. Mаи, (Mayans)

Пирамиди на маите са открити от Централна Америка до индонезийския остров Ява. Пирамидата на Суку, намираща се на склоновете на връх Лау, близо до Суракарта в централна Ява, е удивителен храм с възпоменателни плочи и стълбовидна архитектура, която може да се оприличи на тази от пирамидите в джунглата на Централна Америка. Всъщност, тази постройка е почти еднаква с откритите в древната майска местност Уаксактун, близо до Tикал.


Пирамидата на Слънцето в Мексико

Древните маи са били блестящи астрономи и математици, чиито ранни градове са живели в аграрна хармония със земята. Те са изградили градове с канали и хидропонни градини на древния полуостров Юкатан. Предполага се, че някои от майските глифове представляват електронни устройства за контролиране на насекоми, които са излъчвали етерни вибрации, специфично въздействащи върху съответния вредител.

Едгар Кейси споменава за маите и тяхната технология в едно от своите тълкувания:

„Що се отнася до стила на строителство с каменни блокове, ние открихме, че той е наподобявал на голяма цилиндрична чаша (както бихме го нарекли днес), направена по такъв начин, че стоящият най-отгоре камък да централизира енергията, концентрираща се между основата на цилиндъра и този най-горен камък.”

Архивите за начините на строителство могат да се намерят на три места на Земята, които са там и днес: в потъналата част на Атлантида, където все още предстои да бъде открита част от храмовете, намиращи се под водораслите на вековна океанска вода близо до известното като Бимини място до крайбрежието на Флорида; в архивите на храм в Египет; и в архивите в Юкатан, Америка, където се намират в момента тези камъни (за които се знае толкова малко!).

Смята се, че някъде в района, обитаван някога от маите се намира древната Зала на архивите, вероятно под пирамиден комплекс, в подземен тунел и мрежа от помещения. Според някои източници това хранилище с древно познание се съхранява в кварцови кристали с изключително високо качество, които могат да поберат голямо количество информация – подобно на съвременните компакт дискове.

8. Древен Китай, (Ancient China)

За цивилизацията на древен Китай, известен като Хан Китай, се смята, че като всички свои посестрими от онази отдалечена епоха черпи живителни сокове от огромния тихоокеански континент Мю. Древните китайци са известни със своите небесни колесници, с гадателството си и с производството на нефрити в сътрудничество с маите. Действително, древните истории на китайците и маите изглеждат неразделно свързани.

Великата китайска стена, накачулена от туристи
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Според антрополозите, таоисткото влияние е стигнало до Централна Америка с въвеждането на символи и мотиви от династията Шанг (Ин-Янг е най-известният измежду тях, но има и много други), които ги свързват с известното художествено изкуство и скулптури на маите. Нефритът е бил от особена важност за китайците Шанг. До сега източникът на китайския нефрит не е установен. Много от него може да е идвал от Централна Америка. Дори източникът на централно-американския нефрит е загадка; смята се, че много древни мини за нефрит все още не са открити.

Често се казва, че древните китайци са били инициаторите на всяко изобретение – от тоалетната хартия, детекторите за земетресения, банкнотите, каноните, реактивните двигатели, методите за печатне и хиляди други изкусни и високотехнологични артикули и способи за тяхното производство. През 1959 археолози откриха в Китай токи на колани, направени от алуминий преди хиляди години. Алуминият днес се произвежда от боксит с помощта на електричество!

9. Древни Етиопия и Израел, (Аncient Ethiopia and Israel)

Храмът на Соломон в Израел
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

От такива стари текстове като Библията и етиопската книга Кебра Негаст (Kebra Negast) научаваме истории за високи технологии от древна Етиопия и Израел. Казва се, че храмът в Йерусалим е бил основан на три гигантски блока дялан камък, подобни на тези от Баалбек, Ливан. Днес почитаният Храм на Соломон и кубето на мюсюлманската Джамия на Скалата се намират на място, чиито основи стигат до Озирийската цивилизация.

Като много от по-късните финикийски конструкции, сградата на храма, съхраняващ Ковчежето със Заветите (Кивотът), както и храмовете в Етиопия, са последните от мегалитните конструкции. Масивният храм Монт, изграден от цар Соломон върху руините на по-ранен мегалитен храм, е бил построен, за да подслони древната реликва, известна като Ковчежето със Заветите.

10. Аройското кралство на слънцето в Тихи океан, (Aroi Sun Kingdom of the Pacific)

Последната в моя списък на древни цивилизации е тази на неизвестната древна култура на Аройското кралство на слънцето в Тихи океан. Така нареченият изгубен континент Mю е потънал преди повече от 24 000 години при смяна на полюсите, като Тихоокеанският район е бил заселен отново от расова смесица на всички цивилизации, идващи от Рама, Китай, Африка и Америките.

 Причузливите каменни колоси от Великденските острови
.
.
.
.
.
.

Напреднала островна нация със земни площи, по-големи от тези на Тихоокеанието в момента, се е разраснала около Полинезия, Mеланезия и Mикронезия. Древни полинезийски легенди отбелязват забележителността на тази цивилизация. Царство Арой е съществувало много хиляди години преди европейците да преоткрият Тихия океан. Според преданията, аройците са строителите на много от мегалитните пирамиди, платформи, арки, пътища и статуи, намиращи се в централната част на Тихоокеанието днес.

Когато някои от над 400-те чакълени хълма в Нова Каледония са били разкопавани през 60-те години, намерените там циментени колони с вар и черупки са били датирани от 10 950-та и 5 120 г. пр. Хр. Тези странни построения може да се видят в южната част на Нова Каледония и на Острова на боровете.

Според жителите на Великденските острови, знаменитите им статуите са можели да ходят и се издигали във въздуха, където се въртели по посока на часовниковата посока. А микронезийците твърдят, че на остров Понпей камъните на осемнадесет-квадратни-километров град са били левитирани, за да се поставят на съответното им място.

Полинезийци от Нова Зеландия, Великденските острови, Хаваите и Таити вярват, че техните предшественици са имали способността да летят и са пътували по въздуха от един остров до друг.

Дейвид Хечър Чайлдрес

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert