10 съвета от милиардера Ричард Брансън

.

Сър Ричард Брансън е британски милиардер, собственик на конгломерата Virgin Group. Започва първия си бизнес (публикуване на студентско списание) на 16 години. Състоянието му днес се оценява на 4 млрд. долара.Сър Ричард Брансън дава десет съвета за успешен бизнес пред мъжкото списание Аскмен:

.

.

.

1. Прекарвайте време със семейството си – те са най-важните. Отгледайте децата си с много, много любов. Мисля, че те трябва да могат да говорят с вас за абсолютно всичко.

2. Раздайте по-дребните задачи на подчинени Имам няколко чудесни асистенти, които ми помагат и работят с мен и в дома ми. Не пиша и-мейли дори на собствения си телефон – диктувам ги.

3. Не губете време в задръствания Едно от преимуществата на това да работите от вкъщи е че не губите два часа от 24-те, с които разполагате всеки ден. Ако можете, накарайте хората да идват при вас, а не вие при тях. 4. Имайте заместник на когото можете да разчитате Имам чудесен екип във Virgin America, които могат да ме заместят във всеки един момент. Увличам се по авантюризъм и екстремни спортове, но ако някой ден балонът ми не се приземи – имам кой да ме замести.

5. Не бъдете работохолик Моята философия е, че животът се живее веднъж и трябва да го направим най-пълноценно.

6. Рискувайте, обаче имайте план, в случай, че се провалите Когато тръгвам на пътешествие, винаги се допуска, че може да се случи фал и имам спасителна екипировка. Същото е и с управление на компания.

7. Опитайте се да бъдете сред първите в това, което правите Ако се опитвате да правите неща, за които другите казват, че са невъзможни, това ще изкисва поемане на риск. Преди време хората са казвали, че е невъзможно да се направи околосветско пътешествие с въздушен балон, но ние вече го направихме и се забавлявахме много. Преди нас обаче, много пилоти са загубили живота си в опити. В момента пиша книга за първите пилоти в това начинание.

8. Ползвайте обедната си почивка. Не вярвам в сандвича. Сядам на терасата и ям истински обяд.

9. Имайте време за себе си. Ставам много рано, някъде около 6:30. Преди работа ходя или на сърф, или на тенис, или плувам. Това е предимството на това да работиш от вкъщи и то в Некер Айланд.

10. Ако можете – работете от вкъщи. Никога не съм работил в офис. Работя от вкъщи. Обичам да казвам, че не ръководя от бюро, а от хамак.

http://banks.dir.bg/

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert