ПОНЕЖЕ БЕШЕ* ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ!

.

Човекът може да бъде независим само в две основни житейски да ги наречем състояния – духовно и финансово. Докато зависим може да е не само във финансово, но в никакъв случай в духовно. Духовно зависими могат да бъдат само бездуховните!

Абсолютно гностичен е въпросът: Бедният може ли да е независим, и богатият задължително ли е зависим. Или може би е обратното?

Духовната независимост е това, което прави човекът такъв, в смисъл не независим, а Човек. Духовността не съществува извън Човека, защото тя е дете на Разума, както и Човекът, който, поради липса на други доказателства, е дете на Бог. Не се плашете, не съм религиозен в клиничен смисъл. Но ако някой знае нещо друго за произхода на Разума, нека го каже сега, или завинаги да замълчи! Добре го казах, нали?

Не знам дали клетите български социалисти и останали още по-клети левичарчета от опозиционно-поддържащо-атакуващ тип го осъзнават, но Независимоста е крайно дясно състояние!

Независимият човек иска сам да отговаря за живота си, сам да печели парите си, сам да ги харчи, сам да избира училището за децата си, сам да губи битките с Живота и сам да се изправя след загубите! Независимият човек е горд и не се страхува, че ще загуби поради собствената си глупост и некомпетентност. Защото независимият човек по презумпция е интелигентен, и всяка загуба за него е урок, след който той е по-умен.

Независимият човек живее като се учи, а не като учи другите как да живеят, сещам се са комуносоциалистите…

Независимият човек няма нужда от Държавата, но Държавата има нужда от него, и той за съжаление го знае.

Независимият човек не може да понесе мисълта, че губи целия си живот, възможностите да опита, и най-важно – възможноста да докаже поне на себе си, че е читав – поради чужда глупост, некомпетентност и корумпираност! В никакъв случай нямам предвид бойкоборисовост, макар че вече се замислям и по този параметър.

България може би още дълго време ще има своя Ден на Независимоста. Но Независимите в нея ще стават все по-малко и по-малко. Защото зависимостите ще стават все повече и повече.

Огледайте се. Виждате ли наоколо поне един независим и вярващ в себе си и бъдещето си човек? Да?

Значи Денят на Независимоста все още има някакво значение!

Догодина пак ще се преброим…

Белчо Дончев

*) Л.П.

http://tovae.to/

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert