Закуска по рецепта на проф. Мермерски за вечно здраве и младост

.

zakuska_orehi_med_kiselo_mlqko_propolisЯбълков пектин, кисело мляко, прополис, канела, орехи и мед! Може ли да има нещо по-полезно от тази закуска? Всяка една от съставките на закуската за вечно здраве сама по себе си влиза в графата ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, а в комбинация правят най-мощната закуска за енергийно заредено начало на деня. Д-р Мермерски и неговите съвети за пълноценно хранене и начин на живот са много популярни, но въпреки, че са ни известни, винаги намираме оправдание да не се съобразяваме с тях. Закуската за вечно здраве обаче е толкова лесна и вкусна, че може да влезе в менюто на всеки и така всеки от нас да започне деня си с нещо вкусно и полезно!

Необходими продукти за закуска за вечно здраве и младост на проф. Мермерски:

1. 1 кофичка кисело мляко
2. 1 супена лъжица ябълков пектин
3. 1 супена лъжица мед
4. 40-50 грама нарязани орехови ядки (ядките на около 10 ореха)
5. ½ чаена лъжица канела
6. 30 капки прополис

Необходимо време за приготвяне:
5 минути

2-3 Порции

Рецептата за закуска за вечно здраве и младост в две стъпки:

1. Вечер, преди лягане изсипвате пектина в кофичката кисело мляко, разбърквате добре и оставяте в хладилника за една нощ, за да може пектинът да се разтвори. Може да разбъркате и всички продукти заедно сутринта, но ще трябва да изчакате малко време, за да се разтвори пектинът. Затова, за да спестите ценните за всички минутки сутрин, най-добре се подгответе от вечерта.

2. На сутринта добавяте ситно нарязаните орехови ядки, канелата, меда и прополиса и отново разбърквате.

Идея: Може да добавите към тази смес и сушени плодове, или пък други сурови ядки, както и 1-2 лъжици овесени ядки.

Рецептата за закуска за вечно здраве по рецепта на проф. Мермерски е изпълнена!

Тази закуска е наистина изключително полезна, а и много засищаща, дава енергия за цялата сутрин. Освен всички други безспорни плюсове, закуската за вечно здраве е и много вкусна и е чудесна алтернатива на безспорните български любимци за закуска, каквито са баницата със сирене, палачинките и бухтите! Ако се чудите каква друга здравословна закуска да си приготвите набързо, то може да пробвате и рецептата за овесена каша с пресни плодове.

ДОБЪР АПЕТИТ!

supichka.com

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert