Домашен мехлем, който лекува всичко

.

home_made_salve_kidКогато децата пораснат и започнат да изучават света, той понякога ги спъва, ожулва колената им или им изпраща армии от хапещи насекоми. Затова именно мама е човекът, който трябва да е наблизо, за да подкрепи победния поход на малкия завоевател.

Предлагаме ви една страхотна домашна рецепта за универсален мехлем, лекуващ всичко – от синини и ожулвания, до изгаряния и ухапване от насекоми. Полезен е и при различни екземи, слънчево изгаряне, раздразнения, обриви, зачервяване от пелени, гъбични инфекции и псориазис. Звучи невероятно, но ако отглеждате детето си отговорно, вече знаете, че природата винаги има един универсален и прост отговор за всички болежки – въпросът е да го открием.

Всяка една от съставките на този мехлем има благотворно въздействие върху кожата, но когато всички те се комбинират, въздействието му става още по-силно.

Универсален лечебен крем

Съставки:

 • 2 чаени чаши студено пресован зехтин;
 • ¾ чаена чаша изсушени цветове от невен;
 • ½ чаена чаша разтопен пчелен восък;
 • 3 супени лъжици кокосово масло;
 • 2 супени лъжици масло от карите;
 • 5 капки масло от чаено дърво;
 • 5 капки лавандулово масло.

Как се прави?

 1. В съд се смесват зехтинът, кокосовото масло и изсушените билки. Варят се на водна баня на слаб огън в продължение на 3-4 часа (внимава се водата да не се изпари).
 2. Маслото се прецежда от билките внимателно, за да не останат частици от тях вътре.
 3. На водна баня се разтапя маслото от карите и пчелния восък. Веднага, след като се разтопят, се смесват със зехтина и кокосовото масло. Всичко се разбърква енергично, докато се получи гладка смес.
 4. Добавят се етеричните масла от лавандула и чаено дърво.
 5. Сместа се налива в стъклени бурканчета с капачки. Бурканчетата се затварят плътно едва след като сместа се втвърди.

Този мехлем не съдържа никакви консерванти и изкуствени аромати, но съставките му съдържат естествени консервиращи съединения, които ще държат крема годен в продължение на 1-2 години, ако малкият ви изследовател му осигури толкова дълъг живот, разбира се.

www.purvite7.bg

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert