Британската онлайн икономика – първа в света

.

Бизнесът онлайн във Великобритания е на стойност 100 млрд. паунда /230 млрд. лева/ и създава 7.2 на сто от брутния вътрешен продукт на страната /БВП/.

.

Ако интернет беше сектор на икономиката, той щеше да бъде петият по големина, като щеше да изпревари строителството и транспорта, както и обществените услуги.

На всяка 1 лира-стерлинг, похарчена в интернет за внос на стока, се изнасят 2.80 паунда, което прави Великобритания водеща страна в световната електронна търговия, показва доклад за промените, които донесе интернет, подготвен от Boston Consulting Group по поръчка на Гугъл.

В обикновената икономика на Обединеното кралство на всеки 90 пенса, изнесени в чужбина, се внасят стоки за 1 паунд.

Анализаторите казват, че търговията онлайн може да се разшири още повече, защото много хора проучват пазара в интернет, а след това отиват да купят стоката в самия магазин. Проучването на пазара обаче носи спестявания от 18 млрд. паунда годишно.

Според експерти приносът на интернет за БВП ще нараства с 10 на сто годишно и през 2015 година ще представлява 10% от БВП, главно в резултат на потреблението онлайн.

250 хиляди души работят в интернет компании във Великобритания, като дребните бизнеси, които продават онлайн имат четирикратен ръст на печалбите в сравнение с тези, които нямат интернет търговия.

http://kafene.net/

Ein Gedanke zu „Британската онлайн икономика – първа в света

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert