Айде да пусна и моите 5 цента… за мат’риала

.

С болка на сърцето трябва за кой ли път да установя, че средно статистичният българин е (мисловно) доста дребно кариран човек. Не го упреквам, защото кризата и липсата му на опит в една пазарна икономическа ситуация са блокирали, и постепенно калцирали мозъка му до краен предел, като вместо да мисли, дава заето… и преповтаря прочетени в пресата мнения, като свои.

Та сега да продължа с мислите ми на глас.

Чета доводите на перманентно изнасяни от вестниците Галерия и Гласове срещу Бойко Борисов* материали („скандали“) и акъла не ми побира, как е възможно хората да им се вързват, та дори и да изпадат в истерично опиянение от задоволството, че с нещо  и те са наясно. Наясно са с нищо или по-точно наясно са, че все по-малко имат в чинията на вечеря… и това ги кара да търсят на мига виновен. Горе-долу, както търсят и на мига месия, който да ги оправи… Абе всичко на мига… Да де, ама на мига,  само дърво се яде…

Например чета, че Бойко закрилял Мишо Бирата, заради „колосалния“ кредит от 2 милиона лева, които Мишо бил взел от СиБанк, като срещу това заложил фабриката си. Ами какво да ви кажа?!?

Първо, 2 мил. лева са пари за семки за министър председател в България. Само личното му обогатяване, ако се съгласи на определени действия в енергетиката, биха му донесли стотици милиони евра, чиста комисионна. Разбрахте ли българи??? Комисионите са в стотици милиони!!! Колко мислите, че е получило юпито, което по време на управлението на НДСВ прехвърли външният дълг? Точно не мога да кажа, защото никой не е споделил с мен, ама нормалната, законна комисионна е 8% от сделката…, а не 6-те апартамента на ЦЦ, нали разбрахте…

В заключение само ще кажа: „българино, когато се говори за бизнес с (от) политика, спри да мислиш и мериш с твоя битов аршин, защото всичко което сравняваш с тебе самия и твоето най-близко обкръжение, е грешно“.

Предполагам, че 90% от четящите тази ми бележка, ще я подминат високомерно, защото това, което веднъж са приели за вярно, трудно биха го ревизирали и сами пред себе си признали, че до сега хал-хабер представа за нищо не са имали, а са били манипулирани от масмедиите, бетер полезни идиоти, ама айде. Акъл с фуния, не се налива!

Все пак, кой разбрал, разбрал, другите да му теглят хомота, защото и друго не заслужават, като са толкова „интелигентни“…

.

*) Не съм му фен, ама в момента друго по-свястно на политическия пазар у нас няма, след като сините лидери успяха да отвратят масовия син електорат, ама и дума не дават да се издума,  да освободят на млади, нови и необременени с кражби и интриги личности,  ръководните постове.

.

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert