About

Каквото и да напиша за себе си (един икономист, минал 50-те и избягал от комунистическа България, през далечната 1984 год.), ще бъде (без да искам) субективно и затова може би не напълно вярно. Затова, по-добре да оставя другите да ме оценяват…, тъй като така и така съм (до някъде) поляризираща околните, личност. К’во да правя – да се нагаждам, не се научих и това е!

pin4Бих казал само, че зад мен стой един повече от динамичен и изпълнен с всякакви повратности  живот…, но достойнството си никога не съм загубвал или компромиси с него правил.

.

Ето този младеж ДС е смятала за особено опасен, та чак генералите са се занимавали с него.
Заповедта за арестуването ми, парафирана от генерал-лейтенантите Стоянов и Аначков и потвърдена от страшилището на тогавашния режим, биг-босът на ДС, генерал-полковник Григор Шопов

Нещастници… Иска ми се някой от тях да я види сега (снимката) и да разбере, че противно на желанието им, успях да избягам навремето от комунистическа България и се радвам на завидно здраве, до ден днешен! 116

ПП. Това е снимката, която все още  стои (виси)  на досието ми, което е 259 стр., в два тома – Сканирано копие от квитанцията за получаване на досието ми.

.