Мълчаливото споразумение: Всички срещу Бойко Борисов

.

Напоследък се забелязва едно поне външно, скрито от обществеността, мълчаливо споразумение между диаметрално противоположни на пръв поглед политически субекти, имащи за цел, провалянето на сегашното правителство.

Не че то е супер на ниво, ама във всички случаи е пъти по-добро от предишните две, пък да не кажа и всички до сега, като се сетя за приватизиранията с РМД по време на ОДС. Още по назад за лукановите зими и виденовия финансов апокалипсис, въобще не ми се мисли, защото там катастрофата беше пълна. За мутраджийските правителства на Беров („Ега ти държавата, щом аз съм ѝ бил вицепремиер“ – известната реплика на Нейчо Неев, бивш вицепремиер в правителството на Любен Беров) и Попов не ми се споменава  дори. До някъде само правителството на Филип Димитров беше читаво, ама там толкова скрити лимонки бяха поставени, че нямаше начин да изкара мандата си.

Колкото и абсурдно да звучи, ако ББ падне от власт, ще настъпи наистина пълен хаос в държавата и ще се повтори сценария от 1996/97, за съжаление на гърба пак на народа.

Първо ще се осъществи един блиц-оглождване на всичко, което все още може да се открадне, а след това Командира ще се предложи пак за спасител на нацията.

Дори ми се струва, че по този именно план се работи, защото всички имат интерес от това:

1.)    БСП ще се легитимира наново и вдъхне кураж да спаружените ѝ в момента членове и симпатизанти.

2.)    Гоце ще може да осъществи политическия си проект, защото на сегашно ниво изглежда, като мъртво родено отроче.

3.)    ДПС (разбирай Доган) ще се измъкне окончателно от примката около врата ѝ (му).

4.)    Прекалено много олигарси ще си отдъхнат в очакване на нови приходи от фиктивни държавни поръчки.

5.)    Трактори и другите им производни ще оглавят наново държавния репресивен апарат и ще възстановят паралелните си, дублиращи държавните  шпионски структури.

6.)    За Командира е ясно, че може да дойда на власт само в ситуация близка на тази от 1996/97 – демек след пълна разруха. Друг шанс няма и затова колкото и да е перверзно, именно на това се надява.

7.)    Атака на пръв поглед няма файда, но пък от тук нататък няма и някаква особена полза от ГЕРБ. До същинската власт няма да бъде допусната, а тя като партия вече се легитимира, че може да бъде лоялен партньор. Всъщност това последното ѝ беше целта и тя я изпълни (постигна).

8.)    ГЕРБ ??? Някой ще попита, а какво ще правят от ГЕРБ, докато такъв план върви в изпълнение? Ама ГЕРБ партия ли е? Партия със стабилни основи? Не, не е. Там са събрани подчинените* на Бойко Борисов. Атакуват ги засега тях, защото все още заговорниците ги е страх от него и все още не смеят да го нападат фронтално. И то не от него, като физическо лице (разбира се), а от обществената му поддръжка. Целта е, чрез удари под кръста по подчинените му, да се разклати харизмата му, а от там да загуби и „любовта на народа”…

Та така. Тази година е изборна и… интригантска, а в последната дисциплина  имаме доста доказали се, първокласни играчи.

.

*) Тях няма какво да ги мислим. Лакеи навсякъде трябват…

.

5 Gedanken zu „Мълчаливото споразумение: Всички срещу Бойко Борисов

  1. Стефане, след последните СРС-та въпросът за нас е по-скоро дали се чувстваме по-комфортно подкрепяйки едно тъпо ченге да си построи милиционерския бантустан или противостоим на комунягите да направят същото.

    • Наско, наистина не съм убеден, дали СРС са бойкова инициатива или насила се въвлича в този филм. Не забравяй, че противниците му са му супер професионалисти и в пъти по-креативни и опитни в тази насока, а и имат много по-голям стаж от него, като цяло. Той е само пожарникар, бивш охранител, за малко време полицай и от скоро опитващ се да бъде политик, човек.

  2. „…Не че то е супер на ниво, ама във всички случаи е пъти по-добро /правителството на ГЕРБ/ от предишните две, пък да не кажа и всички до сега,“ – това е най-хубавото мнение, което чух за днес! Стефане, наистина ли така изглеждат оттам нещата? Ще прехвърля постингът ти веднага в блога си и ФБ. Дано наистина тръгнат към по-добро нещата…

  3. СРС-тата , може да излязат и на онзи дето държи бая компромати и си мисли , че с това ще спечели…
    Много бързо всички забравиха , че беше шеф на важна Комисия, та си е ‚довзел‘ още неща

  4. Командира да се предлага за каквото си иска, няма кой да му вярва освен слухарите му около десетина хиляди, както той много се радва във ФБ, и сам си го казва.
    Сега си бях в БГ, няма нормален човек , който да му се ‚върже‘ на номерата,
    пак казвам освен тези , който са негово интригантско копие.
    Та повечето от най-доверените му подмолници се оказа, че на коя‘ баща й‘, е биш ректор на МЕИТО… кой се завъртял като него-самият, около събитията на ‚Кристал‘,
    та и бай ти Сашо и той е от МЕИТО-смешки…

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert