Какво става с Иван Костов?

.

Честно казано, напоследък се въздържам да се изказвам относно личностна на Командира от ДСБ, руският възпитаник и преподавател по Диалектически материализъм и Политикономика на социализма, Другаря доцент, който бранеше с гърдите си пред амбразурата устоите на социализма от страниците на в-к „Работническо дело“… и на който сега му се иска да ни учи на това, що е демокрация, ама вече чашата прелива, та ще кажа две-три думи.

Трябва да си призная, че този човек явно, когато му замирише на власт, не съм го познавал (въпреки, че уж го познавам лично) или самия аз, доста съм се лъгал, относно моралните му ценности.

С неговото яростно поведение срещу сегашното правителство, той надмина дори БСП, ГОЦЕ, Станишев, Доган и мафиота Петров. Далеч съм от мисълта, че ГЕРБ са цвете за мирисане, ама 100% са в пъти по-добри от предишните правителства. Явно идеални управляващи в България никога не могат да дойдат на власт, защото абсолютно всяко до сега правителство, се е добирало до властта, благодарение на определени кукловоди, на които тези хора са били удобни в момента. Включително и това на ОДС, на времето.

Но пак да се върна на „честния“ Костов и действията му спрямо сегашния кабинет, ретроспективно погледнато от позицията на последната една година.

Загата започна, като бе посетен бат‘ Бойко у дома му в Банкя, с цветя в ръка,  да му се разтрива „навехнатия“ глезен и да се уговарят бъдещи съвместни действия (при явно нулев резултат за молещия), мина през една еуфористична подкрепа (съвсем в началото при управлението на сегашното правителство) на абсолютно всичко предложено от ГЕРБ в очакване на сключване на някаква абстрактна коалиция с определени министерски кресла към нея (пак нищо не се получи, а се изпросиха само няколко зам. министерски поста)… и след това дойде знаменитата забележка на Командира след като разбра , че няма да има коалиция, че видите ли „Подкрепям Борисов толкова, колкото и Петър Стоянов на изборите през 2001, ха-ха…„. Ама това беше още горе-долу в реда на добрия тон, заради ЕНП…,  докато другаря доцент, завършил  ВИИ „К. Маркс“ и преподавал политикономика на бъдещите инженери във ВМЕИ „В. И. Ленин“,  не надуши, че при един служебен кабинет може да се споразумее успешно с колегата Гоце (с когото навремето също беше синхронизирал идването си на власт, като срещу това скри досието му)… и атаките добиха извратен характер.

Абе кал до гуша. Жал ми е само за една не малка част от редовите симпатизанти на ДСБ, които за пореден път бяха гнусно излъгани, ама какво да правят, като удавник за сламка се хваща…, а и да сe живее с илюзии, ако не е по-лесно, то поне е по-приятно.

В заключени само още едно нещо бих споменал, с което доста много се спекулира. Често, да не кажа винаги, симпатизантите и феновете на Костов изтъкват, че видите ли, „ако е имало повод за съмнения в кражби по време на управлението му, то той отдавна щеше да бъде в затвора“. Това, мили приятелчета е абсолютно политическо невежество от ваша страна. За ‚къв дявол на кукловодите им е Костов в затвора*? Да му изваят ореола на мъченик ли? Е, чак толкова прости не са. Друга беше целта на постоянните заяждания с него. Да не се остави да забрави старите си грехове и да е на стенд бай, ако потрябва… Това е.

.

*) Всеки в България (и най-невинния) може да бъде тикнат в затвора по скалъпено дело с кошаревски свидетели и подхвърлени веществени доказателства, както и най-опасния мафиот може да бъде оправдан, както историята  на съдебната система у нас, многократно показва.

.

ПП. Няма бивша курва, бивш наркоман и бивш комунист. Крайно време е ръководството на Синята коалиция и в частност на ДСБ да се поеме от млади, нови и неопетнени от стари уговорки, личности. Такива все пак има (слава Богу) и това според мен е единствения, що годе печеливш вариант, в средносрочен план.

.

37 Gedanken zu „Какво става с Иван Костов?

  1. Кой сте Вие, Г-н Костов? Ето кой сте:
    „В средата на 70-те години Иван Костов е млад асистент във ВИИ Карл Маркс, където го забелязва един от най-влиятелните съветски агенти в България проф. Милодраг Кичович. Той препоръчва Костов на Военния отдел на ЦК на БКП, които го вземат под чадъра си и започват да го реализират и да му помагат в кариерата. Във военния отдел на ЦК съответно има представители на съветското разузнаване и така Иван Костов вече е в тяхното полезрение. За съветските чекисти, при пълното съдействие на българските власти, не е трудно да се разработи легендата кандидатстване… още за летец в БГА Балкан и да се организира пътуване до Кременчук, Украйна. Но както казва Парамов, там няма школа за летци, а за агенти.“

    • Във всички случаи руската следа е много осезаема в младежките години на Костов. Не веднъж „съдбата“ (или някоя особена организация) са го теглили натам…Не случайно е и между любимците на Луканов, с чиято благословия е един от основателите (разработилите) на плана РАН-ът.

  2. Здравей, Стефане! Тъй като от известно време не си във Фб, общувам с теб виртуално, навестявайки те от време на време в блога ти. Трябва да призная, че този ти постинг ме изуми, меко казано. Не, че прочитам нещо непознато за мен по принцип, твоето обговаряне на банално обговаряното ме озадачи.
    Познаваме се лично и в тази връзка си разрешавам да ти кажа, че не ти отива да влизаш в утъпканите пътеки на Явор Дачков. Доколкото съм те познавала преди и ти никога не си харесвал почерка „дачковизъм“ и едва ли днес може да си се променил в тази посока (ако преди е било вярно?) само защото днес г-н Явор е на мода, или само защото изведнъж прозря непрозряното до съвсем скоро от теб самия?!
    Всъщност, дори не става дума за Костов изобщо, става сума за теб, само заради това написах по-горе казаното.
    А що се отнася до „обръщението“ ти до „редовите симпатизанти на ДСБ“, то остави всеки да мисли и преценява със собствената си глава. „Жалостивостта“ ти едва ли би помогнала някому в разсъдъчно-умствения му процес, най-много да го обърка, но по-вероятно е да го отврати. Но не от Иван Костов (в случая дори няма значение за кого точно иде реч), а от подобни авторски послания. Особено, когато идва от човек сякаш до вчера познат на приятелите си с ярко изразяваната и манифестирана позиция.

    • Таня, темата за ‚дачковизма‘ я подминавам, защото за всички е ясно дали съм му фен или ме отвращава. Когато ми е противен даден индивид, обикновено образно се изразявам за него…
      За останалото си права, че всеки трябва да мисли със собствената си глава, а не да следва определени култове. С тези последните мисля, че след смъртта на Сталин хората се разделиха… или поне интелигентната им част…

      • Прав си Стефане в едно, че нещата стават ясни, за жалост! Нямам предвид в случая Костов, аз и в 1-ия си коментар говорех към теб.

        • Таня, за едно поне съм спокоен. Слава Богу, че не съм в България, нямам там бизнес интереси и в материално отношение не мога да се оплача, че имам проблеми (аз самия давам работа на доста хора).
          Гонен съм от комунистите и в частност от ДС, със сигурност повече от абсолютно всички други активно пишещи в българското Интернет пространство.
          Така че користни подбуди навсякъде на друго място могат да се намерят, ама слава Богу (май, че се повтарям), не и при мен. Иначе да съм дамгосан от правоверните до сега сто пъти…

    • Таня,
      контактували сме с теб и не е коректно да ми даваш оценка къде ме Четеш,
      не се каЗва само ‚едно куче‘ Шаро…
      та ТАКА и с Юлиите Тук, в момента съм Аз самата,
      за ‚Другите‘ само собственика тУк си знае

      Приятен ден!

  3. Стефане, не ти прави чест да манипулираш досущ като дс-ченгетата! Много добре знаеш, че Костов нито е руски възпитаник, нито е преподавал по „диалектически материализъм, а само по политокономия. Знаеш също, че е уволнен от ВИИ „Карл Маркс“ и отива в МЕИ и е разработван от ДС. Досието му там е публикувано не на едно място.
    Интересно ми е също, след като го критикуваше, че ПОДДЪРЖА ГЕРБ, защо сега го нападаш за обратното? Отговорът на Костов е много ясен – СК поддържа политики, а не личности. Цветанов, с всичките си глупости се изложи и е вреден за самото правителство, дестабилизиращ фактор е и заради възможния успех на правителството трябва да бъде сменен. Костов, ако някой не го е разбрал досега, разсъждава държавнически, а не от партийни позиции.
    Титка

    • Отговора на Костов е ясен – няма ли министерски кресла, сменя се страната на барикадата…

      Тити, ама за едно си права. Когато в началото очаквайки коалиция, Костов на всяка бойкова недосмислица силно ръкопляскаше, се срамувах за него…, ама сега, когато директно иска до бутне що годе дясно правителство… ме отвращава.

  4. За всичко съм права, Стефане. Ти просто мина от другата страна на барикадата, жалко. Това тук в блога ти е на много ниско ниво.

    • Тити, дори иронията ми в отговора на предишния ти коментар не долавяш…
      Колкото до страната на барикадата, аз съм си още там, където ДОСТА допринесох за отваряне на досиетата… и отгоре на всичко, пред западните медии и дипломати го представих, като инициатива на ДСБ…, което не отговаряше на истината.
      Проблемът е, че Командира сменя често местоположението си, а аз не съм палячо, да го следвам, без да мисля сам…

      • ПП. Тити и като си отворила приказка за това, кой къде на барикадата е, да ти кажа още нещо, пък ако го разбереш, разбереш, ако не – здраве.
        Отдавна Костов не е никаква реална заплаха за БСП, защото твърдия му електорат, бавно, но сигурно се топи (май е под 2% вече), ама на БСП е нужен, като катализатор за стягане и обединяване на редиците им. Ако за друго отдавна вече не го бива, поне за плашило в комунистическите ливади, още става…

    • Тити,
      сега прочетох във ФБ при Мартин Сечков,
      леле ‚изядохте‘ го и него че е сложил тази статия.
      Брей… който не ‚скача‘ , в случая, който не му ‚ближе задника‘ с извинение, не е за Вас човек ли?
      И там така коментирах , бях 103-тата , очаквам ‚сериозни’критики -хахах!!!

      Нищо лично към теб , аз не си определям симпатийте към хората по политически симпатии – напротив-имаш гИ мойте и то в повече.
      Само не я разбрах и Лидия Фауст на стената ми обясни , че сме глупаци, ама тя да не си крие годините , като е толкова принципна, и сАмо обяснява на познати тук от изборите , че съм КАРИЕРИСТКа, ама го подминавам , тя поне ми е наблизо…Та така с някой от вашите принципни Хора, както и да е 🙂
      Лека и спокойна нощ желая от сърце:)))

    • Снемам си тотално доверието от теб Титка!Няколко пъти комуникирахме… или по-точно аз исках мнение, и както обикновено се случва във ФБ,вие симпатизнатите на Г-н Костов не търпите друго мнение, освен вашето,а , то не е и мнение-а,старание да давате оценка и обиди на всички мислещи по-раз;ично от вас.Да…, ама-Не, кой ви дава право да давате оценки на другите, още повече, когато и очите не сте им виждали?Както и тук, в конкретният случай – някой питал ли те да даваш ОЦЕНКА, слабо или силно – това е личен БЛОГ, ами не го четете, ако не ви харесва…, а само ‚надзъртате‘ от любопитство- личен живот НямАте ли си???

      • Юлия, знам че надничат зад пердето, ама в това няма нищо лошо. Това е открит блог и е именно за това замислен.
        Още повече ще им е трудно да намерят някой, на когото да ме кепазят…, като да ми затворят профила във ФБ, например… 😉

        Да не говорим, че повечето от лично критикуващите ме, на времето съм ги учил по принцип да пишат по форуми, че и това не умееха, както трябва…, а сега ме „преценяват“ точно те… Да се смееш ли, да плачеш ли!?

        • Нито се смей, нито ‚плачи’…
          ами с извинение ги ‚з’е’и’…

          те сами себе мразят , СЕБЕ си…
          сама се убедих и изумих!
          Не заслужават и коментар… те са ФанАтИци – Стефчо – фанатици.
          Ти с тях не можеш се ‚пребори‘ , защото МИСЛИШ
          – това е!
          По български , нали знаеш – направи добро и изяж-л’й’но ——-Така и тяхната,
          но нали знаеш кой си позволява да дава оценки без да са поискани – само

          НЕКОМПЕТЕНТНИЯТ !!!

    • Пак чета и не вярвам на очите си,
      минал от ‚другата‘ страна на барикадата и значи това в Блога е на ниско Ниво …
      Аз питам коя е БАРИКАДАТА?

      ‚жалко‘ за КОЙ?

  5. Как ли се чувстват „чистофайниците демократи“, рамо до рамо със Слави, Дачков, Ал. Петров, Гоце, Станишев, Симо Ментата, Доган и ДС-синодалните старци от Монтерей, които като ужилени защитават ДС дипломатите ни в чужбина, проводници на руската доктрина?
    Ама и аз к’во питам…, като рубладжии се чувстват…, нали парите не миришели…

    ПП. Дали няма да изпратят наново „журналиста“ Агов да предава репортажи от Червения площад, как протича поредния конгрес на КПСС и да ни убеждава, че победата на социализма е съвсем близка? Как няма да е близка, като брат му окраде страната…

    ПП2. „Демократи“, свикнахте ли вече с вонята на съюзниците си?

  6. Иване, това ли ти е цената за участието в помярската ДС завера?
    Не те ли е малко гнус от Кр. Петков, който от страниците на часовия парцал (не случайно Любо Пъпката го купи) ти брои в аванс 40-те ти сребърника (ако успеете):
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=769349

  7. Аз до колкото помна в изборната вечер Костов каза, че няма да искат министерски постове и Евгения Манева на своя отговорност става зам.министър. А ген.А.Атанасов беше шеф на Инф.Обслужване. Защо?
    Не ми става ясно обаче защо все още СК има зам.кметове на София при очевидния провал на Фандъкова и гл.арх.Петър Диков, който иска да съсипе Витоша?!
    От друга страна си мисля, че ББ имаше шансове да се обърне с/у господарите си и с помощта на ЕС да сложи отново страната на правилните релси. За това му се и гласува доверие. Това бе стратегическата цел, но не се преследва.
    Не им е лесно на СК. Ако не са с ББ идBат хищниците, ако са с него пак зле, защото ББ си работи с ченгетата и мутрите. Всичко, което казват Костов и ген.Атанасов e ужасно логично и никой друг не смее да го каже. Не ми се струва Костов толкова черен, въпреки много основателните забележки на Стефан.

    • Цецо, ти си интелигентно момче, но явно някои „детайли“ са ти избягали от кръгозора. Освен гореспоменатите личности от редиците на ДСБ, които са (или били) свързани с правителството на ГЕРБ, на теб ти убягват зам. министъра на външните работи Константин Димитров и министъра на здравеопазването, д-р Стефан Константинов, който въпреки, че на сайта на министерството са го изтапосали, като безпартиен, е бил дълго време член на ДСБ в Кюстендил.Убеден съм, че в редиците на ДСБ, която е подчертано лидерска партия, както ГЕРБ, нищо не може да стане без благословията на лидера й, г-н Иван Костов* и подобни изказвания, че някой нещо на своя глава е направил, според мен са несериозни.Колкото до ББ, то според мен той, слава Богу се обвърза достатъчно с прозападни институции и те са в основата на що годе, за момента, според мен, положителната му за държавата политика. СК се опита да си присвои ролята на посредник между западните институции и ГЕРБ, но явно ББ, верен на донякъде уличното си възпитание, сам се договори с тях и по този начин сините вече не са му нужни. Няколкото зам. министерски кресла, той ги отстъпи само от добро възпитание към западните му съветници, които предполагам са го посъветвали за това, за да отреагират те пък по някакъв начин на многото жалвания от страна Костов и сие, че ГЕРБ не ги зачитал, а са посестрими партии…И като заключение, Цецо, ще се спра на твоя последен абзац от постинга ти, относно „логичността“ в действията на Иван Костов.Честно казано в първия момент си помислих, че това си го написал с тънка ирония, ама ако не е така, бих ти казал, че не само няма абсолютно никаква логика в изявленията на Костов от изборите до днес, ами ако му цитирам избирателно изявленията, то ще се получи гротеска картина. От унизителното раболепничене към ББ (в началото в очакване на не състоялата се коалиция), до анатемосването му (след като се видя, че всеки ще играе сам за себе си), от издигане на пиедестал до Олимп на ЦЦ, до „разпни го“… Странно къде видя логиката в тези му действия? Ако можеш да я формулираш, бих бил любопитен да я разбера.*) Не споменавам научната му степен, защото от нея той самия не се гордееше и на времето при управлението на ОДС, не я споменаваше. Като икономист, да се кичиш с докторска титла придобита от възхваляване трудовете на Маркс, Енгелс и Ленин, наистина не си е за хвалене.

      • Благодаря за отговора, Стефане. Действително има детайли, които изпускам. Мойто мнение се основава единствено на това, което виждам по медиите и на това, което съм видял като дела последните 15 години. Все пак Костов спря руските самолети за Косово, въпреки, че е руски възпитаник. За това вероятно вярвам на Костов. Но се доверявам и на теб, още повече, че и друг човек, на когото се доверявам на 100% поддържа подобни критики – Едвин Сугарев. Според мен СК трябваше да оттегли доверието си от ББ и ЦЦ много по-рано. Имаше достатъчно аргументи за това. И за капак подкрепата за Фандъкова се оказа грешка, не ми се иска да вярвам, че е било само за двете зам.кметски кресла.
        Честно казано не знам какви хора са в ДСБ, но знам, че качествените СДС-ари напуснаха СДС и отидоха в ДСБ, защото СДС се напълни с ибрикчии, част от които все още са си там (софийската организация, например).
        Друго обаче ме смущава повече – защо западните съюзници подкрепят ББ? Нима не виждат, че той не прави никакви реформи, влк. и в съдебната система? Последния докад на ЕС ми се струва меко казано доста мек. Защо западните демокрации си затварят очите и са толкова мекошави? 100% знаят много добре що за стока е ББ. Каква е договорката?

        П.С. На времето почти всеки се е правил на луд и е играл по свирката на комунистите. Иначе лошо. В това число и Костов и жена му. Иначе не би могъл да оцелее, ти най-добре знаеш репресивната машина. И баща ми е станал партиен член, защото комунистите са малтретирали чичо ми (въпреки, че дядо ми е 90-годишен зомбиран комунист, но иначе честен човек). И са ходили и на манифестации, и на събрания и са се правели на идиоти и на клакьори. Въпреки това баща ми е имал достойнството да не се облагодетелства от това (а е можел, работил е в изч.център на ЦК) и мрази комунисти и ченгета до ден днешен. Така че кой къде е учил и какви глупости е писал до 89-та не е на 100% определящо. Важното, според мен, е какво е правил след 1989. (Иво Инджев също е бил ченге, но сега е един от малкото истински обективни журналисти).

        • Точно така, Цецо! Синята коалиция трябваше още от начало да има ЕДНА И СЪЩА политика спрямо ГЕРБ. Лично на мен повече щеше да ми допадне, ако беше се ясно разграничила от тях, но да речем се намериха обяснения, че заради ЕНП трябвало да си сътрудничат. ОК, и това щях да преглътна, ако беше искрено от страна на СК, ама след като се убедих, че за Костов всичко се свежда до гнусен пазарлък за места, чисто и просто се отвратих.Слава Богу за мен никой не може да каже нито, че имам (съм имал) икономически зависимости в България, нито пък имам бизнес интереси в страната. От 1996 нямам никаква бизнес активност в България, въпреки, че съм получавал (получавам) множество предложения. Цялото ми семейство е емигрирало, като едната ми леля и чичо ми са имали задочни смъртни присъди… Така че едва ли някой би могъл (колкото и да му се иска) да спретне някой компромат за мен и да ме изкара фен на комунягите. Достатъчно антикомунист съм бил винаги и това съм доказал многократно на практика, а не само с писане… За бивши агенти на ДС, които в последствие са сменили идеологията си, предпочитам да не се задълбочавам в изказванията, като разбира се приветствам промяната им, но не мога напълно да оневиня. Последното би било предателство към жертвите на режима, които не дочакаха комунистическия преврат, респективно, „не дочакаха“ тази тяхна промяна във вижданията…Което го казвам, т.е. пиша нещо в момента, излиза наистина от душата ми и съм убеден в него.За кой ли път повтарям, че според мен, светлина в тунела може да има само, ако всички стари муцуни, които малко или много са участвали в тайни споразумения с комунистите, напуснат политиката. Стари, залепили (загнездили) се за ‚дясното‘ измекяри, а ла ‚червения Агов‘, никога повече няма да получат моя глас или дори само морална ми подкрепа.Народът е казал, „със стари курви, нов бардак не се прави“ и „когато в един бардак работата не върви, не се пренареждат креватите, а се подменят проститутките“ПП. Цецо, ще ме извиниш, че сравнявам политическата среда у нас с бардак, ама друго, по-близко и точно сравнение, не ми дойде на ума… 😉

          • Абсолютно съм убеден в думите ти, Стефане, и се радвам, че ми отваряш очите за много неща, които от моята позиция не мога да видя.
            Абсолютно съм съгласен, че СК трябваше да заеме ясна позиция към ГЕРБ, а не да се огъват.
            Съгласен съм също така, че в СК все още е пълно с измекяри – до последно се отлюпваха (като Яне Янев) и още има за люпене. Нищо чудно – нали все пак СДС е създадено от ДС…
            Не знам къде ще му излезне края. За момента съм на принципа на избор на най-малкото зло.

  8. Цецо,
    обръщам се така към теб – познаваме се задочно, дори по стечение на обстоятелства сме разговаряли и по телефона.Не пиша коментара си като твой отговор, защотото водите диалог със Стефан и е коректно!
    Но ще ти обясня защо лично аз не харесвам Г-н Костов-не ‚пригласям‘ тук без основание на който и да било, коЯ съм Аз – не е толкова важно моето мнение , но въпреки това ще го споделя.
    От 1989г до 1999г-работех като Експерт в ДСК, много години бях кредитен .В тези трудни времена парите на Държавата бяха в ДСК, не в БНБ, тя беше ‚шапката,‘ но нямаше НИЩО.
    Раздаваха се много кредити , на Физически и Юридически лица… много от тях не бяха обезпечени.Така се стигна и до кредитните милионери и какво ли още НЕ.
    Аз лично не разписах нито един такъв Кредит и бях , разбира се ‚черната овца‘ , но си останах там.
    1997г станаха някой неща в Държавата… после стана и Г-н Костов Министър-председател,
    Та така- бил ми е преподавател в Икономическият и работехме в съседни Кабинети след това в Техническият 1988-1989г. Вярвах му и не само …АЗ.Реших да отида и да му разкажа къде изтичат държавните пари…парите на хората също.Обадих се в МС и си направих час за прием и бях убедена, че ще разговарям лИЧНО с него, бях обяснила за какво.
    Да , ама -НЕ-приемът се състоя – изпрати ми неговият зав. Кабинет – юрист беше като че ли , г_н Вълчев или нещо подобно…много време мина. Срещата се състоя на едно КАНАПЕНЦЕ в коридора върху червеното килимче-надраска си нещо в едно Тефтерче за секунди и КРАЙ-отби се „номера‘ с приема и какво ли са си казали – е …ясно.
    ПИТАМ-можеш ли да вярваш на човек, в СЛУЧАЯ … за нещо ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно?
    Отговорът е -НЕ!
    Парите си изтичаха и всичко си вървеше както преди.
    Тогава зам. Председател на ДСК беше Г-н искров, на мястото на предишният Г-н Друмев, който сега го оневиниха за Фонд ‚земеделие‘ и още една Г-жа , която я заварих там и сега пак е тази Област някъде , но винаги беше в ‚сянка‘ Виолина Маринова.
    Та въпросът ми е – ти ще му вярваш ли … и защо и досега Г-н Искров е , че даже Шеф и на БНБ, ха-та убедена съм … това са още много ‚стари игри… Да – така е!
    Но -Народа едва ли и подозира какво става и е ставало с техните вложения и не само това…
    Това исках да споделя!

    • Юлия, разбирам те. Едва ли само ти си имала информация. А и всичко се знае – и кредитни милионери, и началници и т.н.
      Сигурен съм, че има страшно много неща, които не знаем. Аз лично не знам какви компромиси е правил Костов. Знам само, че е много добър държавник и изповядва западни ценности. Не можеш да ме убедиш, че ББ и ЦЦ са по-добри от него в никакъв случай. В началото може да си им имала доверия, но вече трябва да ти е станало ясно – ББ реабилитира маса ченгета, няма сили, воля и виждане за смели реформи в съдебната система. Да не забравяме, че Костов е първият и последният, който се опита да промени конституцията и да махне имунитетите на депутати и магистрати. Той е единственият, който се усмели да смени 50% от правитествтото.
      Но истината е, че в голямата си маса народа е изключително повърхностен и късопаметен, парите и медиите са в ръцете на мафията и електората се манипулира доста лесно.
      Аз честно казано не вярвам, че вече Костов ще седне на кормилото, защото поради ред причини е много изхабен. Съгласен съм със Стефан, че трябва да даде път на нови неопетнени хора. Но не мога да остава на вълците, които виждам с каква ярост бълват с/у него, колкото и да е грешен в миналото. А и аргументите, с които го атакуват (БГА Балкан, Кремиковци и т.н.) са смехотворни.
      Необясними за мен са връзките на Костов със Славчо Христов, както и защо разреши застрояването на Банско (макар и с други параметри, които по-късно бяха променени от Симо-ментата), но това са част от нещата, които аз лично не зная.

      • Цецо, ако беше само шкембеджията* Славчо Христов, на ръце да го носим. Ти си млад и не помниш може би, ама една плеада криминални герои се пръкнаха по онези години… и са се отчитали на някого… Без политически чадър и без начална скорост, не можеха от ‚нищото‘ да изскочат, защото вече имаше и стари кримки на престъпната сцена…Само за един от най-фрапантните ще ти припомня – Косьо Самоковеца. Преди да дойде ОДС на власт, той беше портиер на Боровец…. Лично ми е отварял вратата на хотела.*) Преди 10-ти държеше кръчмата „Помиярника“ срещу ЦУМ.

        • Ше отговаря съвсем сериозно на Цецо и така трябва,
          ама ме разсмя , ама от сърце … къде се сети за този ‚Помиярник’…???

          • Ами да, Славчо Кебапчето му викаха.

            Та тогава се появи Командира и от „Кебапче“ направи „Банкер“…
            Ама к’во се учудвам, нали Костов и за Кюлев се превъзнасяше и казваше, че е най-големия ни банкер… Един бивш ДС милиционер, участвал активно в аферата със скриването на житото за да се предизвика кризата, беше за Командира „голям банкер“…
            Имам чувство, че беше „голям“, защото му помогна да дойде на власт. Костов е склонен заради лична облага, да мине през трупове, които други ще изпотрепят, а той ще се направи, че не ги е забелязъл. Тази негова безкруполност, не мога да я понасям.

          • Много му отделихме време на ‚кебапчето‘
            ,ама знаеш ли още 2004-та като , че ли беше бях на ‚Златни Пясъци‘-любимият ми курорт, попаднах в едим мой също любим Хотел , но реновиран и…като си отидох до Банкя , Йоко ми каза … ами той е на Славчо… щях да ‚падна’… та така,
            а само за Цецо още нещо =ДА , Народа ни е късопаметен , та и мързелив, само си чатка и ракиика пийва , а да си е ПОЛЕЗЕН -не.Да не говорим , че масата са ‚ЦАРЕ‘ на даване на оценки , седнали около масата -та така.
            Трагедия-точно по Костово време се изнесох…окрадоха целият честен частен Бизнес…но не ми се говори , а мутрите си рекетираха

          • „В пълна секретност Христов полага основите на нов аверски кръг от политици и бизнесмени в сянка. Този път централата му се помещава не в софийския ресторант „Олимп”, а в петзвездния хотел „Адмирал” в курорта Златни пясъци. Двамата стари приятели Костов и Христов са засичани нееднократно заедно там. От персонала дори твърдят, че апартамент №410 е целогодишно запазен за семейство Костови.“

            http://frognews.bg/news_30454/Slavcho_Hristov_sabira_nov_krag__Admiral_/

          • Познавам го комплекса много , да не кажа изключително добре, но този Адмирал ми се губи… 5 години не съм ходила!?Там съм била и последната година на стаж-беше морски транспорт…
            Гледах го в google, нормален 5 звезден ‚замък‘ , за тях какво е!?
            Дават го в центъра на Златните , ама май , че е малко по-нататък…
            Да са живи и здрави… съсипаха Невероятният Курорт!

      • Не мога да коментирам БГА’Балкан“, Кремиковци и т. н. официалната версия е , че не е имал друга алтернатива, лично аз Този коментар ще си го спестя…особено за БГА’Балкан“,
        ще коментирам може би след време.
        Ако примерно си ти на мястото на ББ , примерно със цялото това ‚наследство‘ – питам как от РАЗ ще промениш Всичко , дори да се ‚съдереш‘ да искаш?
        Парите са в ръцете на мафията и медиите-Да -той почти никой не смени там-питаш ли се защо…особено МЕДИИТЕ, убедена съм , че беше решил на 100% ама , не става и ще ти кажа Защо=защото там са цели фамилии – по няколко поколения от тях и как ще се справиш…та те ще ‚изядът’всеки …който и да си , много важно , че си Министър-председател , за мафията – не зная , по-точно зная , но не ми е работа!
        За Славчо Христов ще го питам Костов лично , а и оня е от Банкя и него ще го питам …аз и за човек не го броя …ама карай , от МЕН!
        Но съм ги засичала на ул.Черковна в една кръчма заедно -ДА!
        За Банско зная , и сега бях там на Нова година , лично аз продавам имоти от там и то тук , ще обясня подробно-там е сложно…

  9. А, и като допълнение към предишният ми коментар,
    нямах възможност да гледам в деня на изборите Пресконферециите,
    тъй като бях Застъпник на Г-н Цветанов в избирателна секция в München
    и до 3.00h сутринта- броехме бюлетините, а и обещанията и желания на Г-Костов
    не ми бяха интересни-знаех ги предварително!
    Всичко , което съм споделила е самата ИСТИНА , нека ме пита който си ИСКА!!!

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert